Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Europa League: Steaua, în grupă cu Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde

Europa League: Steaua, în grupă cu Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde

Europa League: Steaua, în grupă cu Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde
de M.T.    |    31 Aug 2012   •   14:51

Steaua va întâlni pe VfB Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde în grupa E a Europa League, în urma tragerii la sorţi care a avut loc vineri la prânz la Monte Carlo.

Roş-albaştrii au făcut parte din a treia urnă valorică şi ar fi putut avea parte de o tragere la sorţi mult mai dură, însă sarcina oamenilor lui Reghecampf este una oricum foarte grea.

Germanii de la VfB Stuttgart par a fi principalii favoriţi ai grupei, şvabii beneficiind de o linie de atac din care fac parte bosnicaul Vedad Ibisevic şi slovacul Martin Harnik.

Deşi au debutat cu stângul în noua ediţie a Bundesligii, fiind învinsă pe teren propriu de Wolfsburg (0-1), Stuttgart şi-a dovedit forţa în playoff-ul Europa League, acolo unde a trecut de noua echipă a lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova, printr-o victorie cu 2-0 acasă şi o remiză (1-1) în Rusia.

FC Copenhaga este cea mai importantă echipă din Danemarca în ultimii ani, perioadă în care a reuşit chiar şi o calificare în primăvara Ligii Campionilor.

De această dată, danezii nu au obţinut calificarea în grupele celei mai importante competiţii la nivel de club, fiind eliminaţi în playoff de francezii de la Lille. Echipa din Hexagon a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune cu 2-0 pe teren propriu, după ce pierduse în deplasare cu 1-0.

Norvegienii de la Molde sunt debutanţi în grupele Europa League şi vin după primul succes în campionat din istoria clubului, obţinut la finalul anului trecut.

Antrenaţi de fostul mare jucător al lui Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, nordicii au ratat prezenţa în Liga Campionilor, etiţie din care au fost eliminaţi de FC Basel.

Molde s-a descurcat mult mai bine în playoff-ul Europa league, acolo unde a trecut printr-o dublă victorie (2-0, 2-1) de Heerneven, echipa care o se calificase în dauna Rapidului în turul anterior.

În celelalte grupe se anunţă câteva dueluri interesante, precum cel dintre Liverpool şi Udinese (A), Lyon şi Athletic Bilbao (I) sau Tottenham şi Lazio (J).

Componenţa grupelor din Europa League


Grupa A: Liverpool, Udinese, Young Boys, Anzhi Makhachkala

Grupa B: Atletico Madrid, Hapoel Tel-Aviv, Viktoria Plzen, Academica Coimbra

Grupa C: O. Marseille, Fenerbahce, Borussia Monchengladbach, AEL Limassol

Grupa D: Bordeaux, Clube Brugge, Newcastle, Maritimo

Grupa E: Stuttgart, FC Copenhaga, Steaua, Molde

Grupa F: PSV Eindhoven, Napoli, Dnipro Dnipropetrovsk, AIK Solna

Grupa G: Sporting Lisabona, Basel, Genk, Videoton

Grupa H: Inter Milano, Rubin Kazan, Partizan Belgrad, Neftci Baku

Grupa I: O. Lyon, Athletic Bilbao, Sparta Praga, Hapoel Kiryat Shmona

Grupa J: Tottenham, Panathinaikos, Lazio, NK Maribor

Grupa K: Leverkusen, Metalist Harkov, Rosenborg, Rapid Viena

Grupa L: Twente, Hannover 96, Levante, Helsingborgs IF


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close