FC Vaslui pierde la Praga, dar se califică în grupele Europa League

de M.T.    |    25 Aug 2011   •   23:40
FC Vaslui pierde la Praga, dar se califică în grupele Europa League Foto: Agerpres

FC Vaslui a fost învinsă în manşa a doua a confruntării cu Sparta Praga, scor 0-1, dar s-a calificat în premieră în grupele Europa League, ca urmare a succesului din meciul tur cu 2-0.

 
Moldovenii au început meciul de la Praga curajos, dar şi pierzând un jucător, Bălace accidentându-se în minutul 14. Temwanjera a reuşit să înscrie la jumătatea primei reprize, dar reuşita sa a fost corect anulată pentru offside. 
 
Elevii lui Hizo au continuat să fie mai periculoşi până la pauză, însă lovitura liberă a lui Sânmărtean a trecut puţin pe lângă, iar devierea lui Temwanjera în careul cehilor nu a găsit niciun coechipier liber.
 
La revenirea de la vestiare, Vasluiul a ratat trei ocazii uriaşe prin Wesley, care nu a reuşit să-l învingă pe Sveger. Şi, împotriva cursului jocului, Sparta a marcat, Pamic deschizând scorul cu un şut la colţul lung.
 
Galvanizaţi de deschiderea scorului, cehii s-au năpustit spre careul lui Cerniauskas, însă defensiva vasluienilor a rezistat, făcându-i pe jucătorii gazdelor să-şi piardă cumpătul, Podany fiind eliminat în minutul 86 după un fault asupra lui Sânmărtean. 
 
Chiar şi în inferioritate numerică, gazdele au fost aproape de a trimite partida în prelungiri, dar Cerniauskas a avut un reflex senzaţional în faţa lui Mares. O intervenţie cât o calificare. Prima pentru echipa patronată de Adrian Porumboiu în grupele Europa League.
 
Sparta: Sveger - Parnic, Matejovsky, Kweuke, Juhar (Jarosik 52), Kusnir, Kadlec (Mares 79), Zapotocny, Brabec, Vacek, Husek (Podany 52)
 
FC Vaslui: Cerniauskas - Zmeu, Bălace (Buhăescu 14), Sânmărtean, Temwanjera (Yero Bello 89), Milanov, Balaur, Pavlovici, Farkas, Jovanovici, Wesley (Annang 72).

 

Parteneri
x close