Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Membrii ai galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploieşti nu sunt de acord ca stadionul Ilie Oană să fie închiriat altor echipe

Membrii ai galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploieşti nu sunt de acord ca stadionul Ilie Oană să fie închiriat altor echipe

Membrii ai galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploieşti nu sunt de acord ca stadionul Ilie Oană să fie închiriat altor echipe
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Iul 2012   •   19:44

Zeci de membri ai galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cer Consiliului Local să nu aprobe ca Stadionul Ilie Oană din municipiu să fie închiriat altor echipe, solicitarea microbiştilor venind în contextul în care Dinamo Bucureşti şi FC Vaslui vor să joace pe stadionul din Ploieşti.
   
Peste 70 de membri ai galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploieşti au vrut să participe sâmbătă, la prima şedinţă a Consiliului Local Ploieşti pentru a cere aleşilor locali să nu aprobe închirierea Stadionului Ilie Oană către alte echipe din Liga I, care şi-au exprimat dorinţa de a disputa pe acest stadion meciurile din preliminariile cupelor europene.
   
Accesul suporterilor în sala în care a avut loc şedinţa Consiliului Local Ploieşti a fost însă interzis de către jandarmi, pe motiv că sala în care se desfăşoară şedinţele nu este suficient de încăpătoare. În cele din urmă, doar 12 membri ai galeriei au intrat în sala de şedinţe, însă nu au discutat cu aleşii locali, ci au avut, în afara şedinţei, o scurtă întâlnire cu primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, căruia i-au cerut să nu susţină închirierea stadionului către alte echipe de fotbal.
   
Primarul Iulian Bădescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că până în prezent echipele de fotbal Dinamo Bucureşti şi FC Vaslui au trimis solicitări autorităţilor ploieştene, exprimându-şi dorinţa de a disputa pe Stadionul Ilie Oană meciurile din preliminariile cupelor europene.
   
"Întrucât este un bun patrimonial al municipiului Ploieşti, nu putem răspunde negativ unor astfel de solicitări decât dacă în acea perioadă clubul FC Petrolul are activităţi pe stadion. În baza protocolului pe care-l avem cu clubul de fotbal, dacă acesta are activităţi pe stadion cele două echipe nu vor putea juca aici", a declarat pentru MEDIAFAX Iulian Bădescu.
   
În ceea ce priveşte solicitarea suporterilor ca pe stadionul din Ploieşti să joace doar echipa Petrolul, primarul Ploieştiului a precizat că "patrimonial vorbind, Primăria Ploieşti este obligată să obţină venituri la bugetul local şi nu poate refuza o cerere de închiriere decât motivat".
   
Stadionul Ilie Oană din Ploieşti a fost reconstruit în anul 2011, lucrările costând aproximativ 17 milioane de euro, fonduri de la bugetul local. Arena, care aparţine municipalităţii, a fost inaugurată în luna septembrie a anului trecut şi de atunci a fost dată în folosinţă gratuită clubului Petrolul Ploieşti.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close