Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Pandurii Tg. Jiu elimină pe FC Braşov din Cupa României în urma loviturilor de departajare

Pandurii Tg. Jiu elimină pe FC Braşov din Cupa României în urma loviturilor de departajare

Pandurii Tg. Jiu elimină pe FC Braşov din Cupa României în urma loviturilor de departajare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Oct 2011   •   18:48

Deşi a evoluat în superioritate numerică din minutul 26 şi chiar cu doi oameni în plus ultimele zece minute, surpriza Ligii I, Pandurii Tg. Jiu, a avut nevoie de loviturile de departajare pentru a se califica în sferturile de finală ale Cupei României în dauna lui FC Braşov.

 
Echipa antrenată de Petre Grigoraş a câştigat cu 3-2 la penaltyuri, după 120 de minut de joc scorul fiind egal, 0-0. 
 
Gorjenii au avut prima ocazie importantă în minutul 7, când Vranjes a pătruns pe centru şi a tras, însă Felgueiras a reuşit să respingă. Portarul braşovenilor a fost depăşit câteva minute mai târziu de Lemnaru, dar atacantul gazdelor şi-a închis unghiul şi a trimis pe lângă.
 
Misiunea elevilor lui Petre Grigoraş părea să se simplifice în minutul 26, Bruno Madeira primind uşor cartonaşul roşu, pentru o intrare asupra lui Nistor. Mai mult decât atât, tehnicianul oaspeţilor, Daniel Isăilă, a fost trimis în tribună pentru proteste. Cu toate acestea, mai aproape de gol a fost tot Braşovul, Mingote reuşind să scoată de sub bară execuţia lui Distefano.
 
Pandurii a dominat clar finalul primei reprize, fiul antrenorului Petre Grigoraş, Alexandru, fiind blocat în ultimul moment de  Felgueiras, pentru ca brazilianul Cardoso să tragă în două rânduri puţin pe lângă poartă.
 
În partea a doua, ardelenii au rezistat bine tentativelor gazdelor de a se apropia de careul lui Felgueiras şi chiar au fost aproape să dea lovitura în minutul 83, când Cristescu a tras mult peste, după o pasă excelentă primită de la Mugurel Buga. La cealaltă poartă, Vranjes a avut şansa de a evita prelungirile în ultimul minut, dar a tras în plasa laterală, după ce îl driblase şi pe portarul vizitatorilor.
 
În prelungiri, singurul eveniment notabil l-a reprezentat eliminarea lui Distefano din minutul 109, care a adăugat un plus de dramatism şi de eroism evoluţiei celor de la FC Braşov, astfel că echipa calificată în sferturile de finală s-a decis în urma loviturilor de departajare, acolo unde gorjenii au avut nervii mai tari şi s-au impus cu 3-2.
 
Pentru Pandurii, Voiculeţ, Călin Cristea şi Alexandru Maxim au transformat de la punctul cu var, în timp ce Viera şi Alexandru Vlad au ratat. De celalată parte, golurile braşovenilor au fost înscrise de Cristi Munteanu şi Velaios, iar Cristescu, Cristi Ionescu şi Chipciu au tras peste poartă.
 

×
Subiecte în articol: Pandurii Tg. Jiu FC Brasov Cupa Romaniei
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close