Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid, egalată pe final de FCM Târgu Mureş în primul meci din etapa a 32-a

Rapid, egalată pe final de FCM Târgu Mureş în primul meci din etapa a 32-a

Rapid, egalată pe final de FCM Târgu Mureş în primul meci din etapa a 32-a
Sursa foto: Foto: gsp.ro
07 Mai 2011   •   22:57

Rapid nu a reuşit decât o remiză pe teren propriu cu FCM Târgu Mureş, scor 1-1, în primul meci al etapei a 32-a din Liga I. Giuleştenii au deschis scorul prin Nicolae Grigore, dar au fost egalaţi pe final de golul superb al lui Florin Dan.

 
Deşi învinseseră Steaua în etapa precedentă în Ghencea, rapidiştii aveau toate motivele să se teamă de meciul cu FCM Târgu Mureş. Omul care a adus victoria împotriva roş-albaştrilor, Pancu, nu putea evolua din cauza unei accidentări, iar echipa lui Sabău venea în Giuleşti într-un moment excelent pentru ea, patru succese în ultimele cinci partide.
 
În teren însă, formaţia lui Marian Rada nu a ţinut cont de aceste lucruri şi, dup' numai şapte minute, Roman a reuşit să înscrie, dar mijlocaşul gazdelor a fost semnalizat în offside. Giuleştenii au continuat să facă legea, iar Bozovic a avut o şansă uriaşă de a deschide scorul, şutul său fiind respins în corner cu un reflex excelent de Balauru.
 
Mureşenii au dat primele semne de viaţă după aproape jumătate de oră de joc, însă şutul în forţă al lui Laurenţiu Rus a trecut la o palmă de vinclu. Rapidiştii au înţeles avertismentul şi, după ce lovitura de cap a lui Grigorie a fost respinsă de sub bară de portarul oaspeţilor, Nicolae Grigore a schimbat tabela în urma unei faze în care Iencsi a deviat greşit o minge venită din lovitura liberă a lui Rui Duarte.
 
Vişinii nu s-au oprit nici după marcarea golului, Bozovici, Lazăr şi căpitanul Marcos Antonio având şansa desprinderii înainte de pauză, dar fie imprecizia, fie intervenţiile adversarilor au păstrat rezultatul stabilit în minutul 35.
 
Aspectul jocului nu s-a schimbat după pauză. Rapid a fost echipa mai prezentă în jumătatea adversă, iar Grigorie, execuţie din foarfecă reţinută de Balauru, şi Bozovic, şut în bară din întoarcere, după o preluare superbă, au fost aproape de un nou gol.
 
Mureşenii au avut câteva tentative timide de a se apropia de poarta lui Coman, dar elevii lui Rada au rezolvat cu calm de fiecare dată. Bozovic a trecut din nou pe lângă 2-0, cu un şut de la 20 de metri, care a trecut puţin peste şi nimic nu anunţa ceea ce a urmat.
 
În minutul 84, Florin Dan a inventat o pasă perfectă pentru Astafei, însă mijlocaşul ardelenilor a fost blocat la timp de Coman. Portarul giuleşetnilor nu a mai putut interveni câteva secunde la târziu, când Florin Dan s-a decis să nu mai paseze şi a tras puternic la vinclu pentru 1-1.
 
Luaţi practic prin surprindere, rapidiştii au fost incapabili să ia cu asalt poarta lui Balauru, astfel că rezultatul a rămas neschimbat. Mureşenii continuă seria foarte bună de rezultate din ultima vreme, în urma căreia au ajuns până pe poziţia a opta, în timp ce Rapid ratează o ocazie foarte bună de a-şi consolida locul 4, ameninţat de rivalele bucureştene, Dinamo şi Steaua.
 
Rapid: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias - Roman, Lazăr, N. Grigore (Olberdam 55), Bozovic - St. Grigorie (Candido Costa 83) - Herea
 
FCM:  Balauru - L. Rus, B. Fernandes, Iencsi, L. Szilagy - Vagner, Fl. Dan, Cazan (L. Munteanu 46), Astafei - Didi (Vrtic 70), Zaharia (Cordoş 90+1).

×
Subiecte în articol: Rapid
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close