Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România-Argentina, meciul de inaugurare a stadionului Lia Manoliu

România-Argentina, meciul de inaugurare a stadionului Lia Manoliu

România-Argentina, meciul de inaugurare a stadionului Lia Manoliu
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Oct 2010   •   23:39

Meciul de inaugurare a stadionului Naţional Lia Manoliu va fi România-Argentina. Dar, pentru ca meciul să se desfăşoare în primăvara anului viitor, Primăria Capitalei va plăti suplimentar 20 de milioane de euro. Sunt bani pentru parcare, reamenajarea zonei din jur şi pentru dotările speciale cerute de UEFA.

Cea mai mare parte din cele 20 de milioane de euro se va duce pe ridicarea unei parcări gigant.

Acum se lucrează intens la montarea ultimelor grinzi metalice care susţin acoperişul arenei. Cupola retractabilă care va fi făcută în străinătate va fi instalată abia la primăvară. Cei mai mulţi muncitori s-au mutat între timp înăuntrul stadionului şi instalează de zor conductele de apă, reţelele electrice şi tavanul fals.

La începutul primăverii va fi montat covorul din gazon şi sistemul de drenaj al apei de pe teren. Aşa că, în mai, stadionul va fi gata.

Primul meci pe gazonul noului stadion va fi unul amical între România şi Argentina, în august 2011. Pentru asta Federaţia va plăti 1,2 milioane de dolari. Va fi cel mai scump meci de fotbal amical din istoria României.

În negocierile cu Argentina, Federaţia Română de Fotbal a pus o condiţie clară: fără Messi, nu va fi niciun meci. Solicitarea a fost acceptată, dar contra cost. Venirea lui Messi, cel mai bun jucător de fotbal din lume, va costa încă 200.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: meci România Argentina inaugurare Lia Manoliu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close