Bătaie între jandarmi şi suporterii maghiari la Arena Naţională. Fanii veniţi din Ungaria au produs incidente toată ziua

de A.M.P    |    M.T.    |    S.T.    |    06 Sep 2013   •   22:03
UPDATE 21.10-Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a vorbit la Antena 3 despre incidentele violente de la meciul România-Ungaria.

"20 de persoane au fost conduse la secţiile de Poliţie", a spus Georgian Enache.

Potrivit acestuia, 16 suporteri maghiari au fost reţinuţi până în acest moment.


UPDATE 20.15
- Incidentele au continuat şi la Arena Naţională. Se pare că fanii maghiari au încercat să ajungă în zona suporterilor români, iar jandarmii au intervenit încă o dată în forţă, în tentativa de a preveni eventualele violenţe.UPDATE 19.30
- Doi jandarmi au fost răniţi în ciocnirile cu fanii români. Din câte se pare, este vorba de un grup de suporteri stelişti care încercau să ajungă la suporterii maghiari. În momentul în care forţele de ordine au intervenit, aceştia au ripostat violent, aruncând cu pietre şi alte obiecte contondente.UPDATE 18.55
- Suporterii care au atacat cu pietre forţele de ordine în zona Şoselei Pantelimon sunt români, o parte a lor fiind reţinuţi în urma incidentelor violente, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, potrivit Mediafax.

Fanii români, în număr de aproximativ 400, se îndreptau spre zona destinată suporterilor unguri.

Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să îşi schimbe traseul, moment în care aceştia au devenit violenţi şi au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă, scrie sursa citată.

UPDATE 18.40
- Şoseaua Pantelimon a fost scena unor ciocniri între fanii români şi cei maghiari, Poliţia şi Jandarmeria fiind din nou obligate să intervină în forţă pentru a calma situaţia.UPDATE 18.00 -
„Avem peste 1.000 de jandarmi mobilizaţi, o parte dintre ei la Gara de Nord, o altă parte în zona Centrului Istoric şi, în funcţie de cum ajung suporterii la stadion, dispozitivele noastre vor fi trase spre acea zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, în cadrul emsiunii "100 de minute" de la Antena 3.UPDATE 17.45 - Nu am văzut suporteri atât de violenţi precum cei maghiari, susţin angajaţii teraselor din Centrul Istoric.

UPDATE 17.15 - Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa, a prezentat situaţia răniţilor în urma  incidentelor produse între suporterii maghiari şi jandarmi.

„Sunt cinci răniţi, în sensul că am avut un pacient la Piaţa Unirii care prezenta un traumatism cranio-facial cu leziuni minore şi care a refuzat transportul la spital, în perimetrul stadionului am avut trei suporteri cu acelaşi fel de leziuni şi care au fost transportaţi la Spitalul Sf. Pantelimon şi, de asemenea,  un jandarm care avea o plagă minoră”, a spus Bogdan Opriţa, în cadrul emisiunii "100 de minute".

Totodată, o femeie de 78 de ani a avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene, fiind necesară intervenţia ambulanţei. Bătrâna a fost transportată la spital şi este în afara oricărui pericol.Update 16.20 - Încă 1.500 de suporteri maghiari au ajuns în Bucureşti cu trenul. La Gara de Nord au izbucnit alte violenţe între fani şi jandarmi, aceştia din urmă fiind nevoiţi să intervină în forţă.UPDATE 15.35 - Incidente violente au loc, vineri, în Centrul Istoric din Bucureşti, în care sunt implicaţi suporteri maghiari aflaţi la barurile din zonă, la faţa locului intervenind echipajele de jandarmi.

Suporterii au aruncat cu sticle şi pietre, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.

Potrivit poliţiştilor, aproximativ 400 de maghiari care se aflau în Centrul istoric au devenit recalcitranţi în momentul în care jandarmii au încercat să îi îmbarce în autobuzele speciale puse la dispoziţie de Primărie, pentru a fi conduşi în mod civilizat în fan zone-urile de la Arena naţională. 

Mai mult, suporterii care au venit în România cu trenul ar fi tras semnalul de alarmă în triaj pentru a evita întâlnirea cu jandarmii.UPDATE 12.20  -
Un incident între suporterii maghiari sosiţi vineri dimineaţa, la Bucureşti, în Gara de Nord şi un român care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, după ce aceştia au coborât din tren, a fost aplanat de către forţele de ordine, a precizat un martor citat de Mediafax.
   
În jurul orei 8.00, un grup de aproximativ 300 de suporteri unguri au ajuns în Gara de Nord, unde au început să cânte şi să scandeze lozinci de susţinere a adversarei României din preliminariile CM 2014.
   
Un tânăr aflat în zonă a început să fluture ostentativ în faţa maghiarilor un drapel de mari dimensiuni al României, moment în care suporterii unguri au început să huiduie şi au intenţionat să-l agreseze fizic.

Incidentul a fost aplanat de către jandarmii aflaţi în zonă, suporterul român fiind îndepărtat.UPDATE 09.45 - 
Cinci suporteri maghiari au fost reţinuţi şi sancţionaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice după ce s-au luat la bătaie, noaptea trecută, cu un grup de români, în Centrul Vechi din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale, Răzvan Popa, un grup de 30 de suporteri maghiari a intrat în conflict cu un grup de români mai puţin numeros, în Centrul Vechi al Capitalei, în jurul orei 03.40.

Poliţia a intervenit în faza incipientă a conflictului, astfel încât nu au existat răniţi, a mai spus purtătorul de cuvânt.Sute de suporteri maghiari au ajuns deja în România. Fanii au intrat în ţară pe la Curtici cu trenul. Tinerii au scandat lozinci, au aprins fumigene şi au fluturat steagul Ungariei şi al presupusului Ţinut secuiesc în gările pe unde au trecut.

Trenul lor va ajunge astăzi în jurul orei 14 la Gara de Nord. Alte câteva sute de microbişti vor veni cu maşini şi autocare. În total, sunt aşteptaţi în jur de trei mii de suporteri maghiari.Ajunşi în gara Curtici, chiar dacă nu au coborât din tren, maghiarii s-au facut remarcaţi prin huiduieli, petarde şi fumigene.

Suporterii au adus şi mai multe steaguri ale presupusului ţinut secuiesc pe care le-au fluturat alături de cele ungureşti.

Trenul cu suporteri va fi păzit de mai mulţi jandarmi.

Aproape 3000 de suporteri maghiari vor ajunge pe stadionul naţional la meciul dintre Ungaria şi România din preliminariile pentru Cupa Mondială 2014. 

Parteneri
x close