Antena 3 CNN Sport Off Sport CJ Giurgiu acordă 50.000 lei familiei lui Chauncey şi vrea să conteste decizia MS vizând SJ Giurgiu

CJ Giurgiu acordă 50.000 lei familiei lui Chauncey şi vrea să conteste decizia MS vizând SJ Giurgiu

CJ Giurgiu acordă 50.000 lei familiei lui Chauncey şi vrea să conteste decizia MS vizând SJ Giurgiu
Sursa foto: Foto: judetulgiurgiu.eu
13 Oct 2011   •   19:52

Consilierii judeţeni din Giurgiu au aprobat, joi, în sedinţă extraordinară, acordarea a 50.000 de lei familiei baschetbalistului american Hardy Chauncey şi intenţionează să conteste decizia Ministerului Sănătăţii prin care Spitalul Judeţean de Urgenţe Giurgiu a fost amendat după moartea sportivului.
   
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu (PNL), banii vor fi trimişi Clubului Sportiv Şcolar Giurgiu, instituţie care va trimite suma în SUA familiei sportivului decedat.
   
"Este un ajutor pentru sportiv, Primăria a alocat 500 de milioane de lei vechi, iar Consiliul Judeţean Giurgiu alte 500 de milioane de lei vechi, este o hotărâre luată de consilierii judeţeni, care va fi pusă în practică", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu  (foto).
   
De asemenea, consilierii judeţeni din Giurgiu intenţionează să conteste decizia Ministerului Sănătăţii prin care Spitalul Judeţean de Urgenţe Giurgiu a fost amendat după moartea baschetbalistului american, după ce au fost scoase în evidenţă condiţiile vitrege în care ar lucra cadrele medicale din spitalul respectiv.
   
"Ministerul Sănătăţii uită în ce hal ne-a predat acest spital şi că suntem în negocieri pentru achiziţionarea unui computer tomograf şi în acest context avem nevoie de bani pentru achiziţii, şi nu pentru amenzi. Culpa medicală este una şi nu poate fi aruncată în curtea spitalului, de aceea vă rog să contestaţi în instanţă această amendă", a declarat Georgeta Mihuţ, consilier judeţean PNL.
   
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a precizat că, amendând Spitalul Judeţean de Urgenţe Giurgiu, Ministerul Sănătăţii a aplicat o legislaţie "proastă şi neproductivă", iar banii "trebuie recuperaţi de la cei vinovaţi, pe care ministerul nu i-a identificat şi a aruncat vina pe spital".
   
Spitalul Judeţean Giurgiu va fi amendat cu 35.000 de lei pentru neregulile în cazul lui Hardy Chauncey, cei doi medici de gardă de la unitate cu câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă cu 1.500 de lei, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
   

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close