Antena 3 CNN Sport Off Sport Vladimir Putin denunţă suspendarea "injustă" a sportivilor ruși: "Responsabilitatea trebuie să fie întotdeauna individuală”

Vladimir Putin denunţă suspendarea "injustă" a sportivilor ruși: "Responsabilitatea trebuie să fie întotdeauna individuală”

Vladimir Putin denunţă suspendarea "injustă" a sportivilor ruși: "Responsabilitatea trebuie să fie întotdeauna individuală”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Iun 2016   •   08:06

Preşedintele rus Vladimir Putin a considerat "injustă" decizia Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) de a menţine suspendarea Federaţiei ruse pentru competiţiile internaţionale, arătând că speră la "o reacţie" a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în favoarea atleţilor"curaţi" şi promiţând să "întărească" lupta contra dopajului.

"Bineînţeles că este injustă", a declarat Putin în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii agenţiilor de presă, între care şi AFP.

"Responsabilitatea trebuie să fie întotdeauna individuală şi nimeni nu trebuie să sufere printre cei care nu au nici o legătură cu aceste încălcări", a explicat preşedintele rus, care a respins, chiar înainte de anunţul deciziei, orice "dopaj organizat de stat".

"Plec de la principiul că vom avea o discuţie cu colegii noştri de la Agenţia mondială antidoping şi sper la o reacţie a Comitetului Internaţional Olimpic", a adăugat el.

"Suntem noi înşine indignaţi când suntem confruntaţi cu probleme de dopaj şi vom face în aşa fel încât să pedepsim vinovaţii. Dar sportivii curaţi, cum se spune, de ce trebuie să sufere? Nu înţeleg absolut deloc", a explicat Putin. "Sper că vom găsi o soluţie, dar aceasta nu înseamnă că vom accepta ceva care ne vexează şi că o să spunem că vom lupta contra dopajului. Dimpotrivă, vom întări lupta noastră împotriva dopajului", a continuat el.

"De 6 luni, eşantioanele sportivilor noştri au fost analizate de către specialiştii străini. Iar aceste eşantioane au fost analizate în laboratoare străine. Nu trebuie să le acordăm încredere?", s-a întrebat, de asemenea, Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia dopaj
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close