Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic „se pregătește să dea în judecată Australia pentru 6 milioane de dolari din cauza felului în care a fost tratat”

Novak Djokovic „se pregătește să dea în judecată Australia pentru 6 milioane de dolari din cauza felului în care a fost tratat”

Novak Djokovic „se pregătește să dea în judecată Australia pentru 6 milioane de dolari din cauza felului în care a fost tratat” după ce a fost dat afară din țară – deoarece Tennis Australia refuză să-i plătească facturile legale.

Novak Djokovic „se pregătește să dea în judecată Australia pentru 6 milioane de dolari din cauza felului în care a fost tratat”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Ian 2022   •   17:46

Superstarul tenisului Novak Djokovic se pregătește să lanseze acțiuni legale împotriva guvernului australian pentru deportarea sa.

Numărul unu mondial a fost scos din țară în ajunul Australian Open, în urma unei lupte de 11 zile cu autoritățile pentru obținerea vizelor.

Acum, întors acasă, în Serbia, tenismenul este în discuții cu avocații pentru a da în judecată guvernul Morrison pentru mai mult de 6 milioane de dolari pentru „rele tratamente”, a raportat The Sun.

Afirmațiile vin în momentul în care Tennis Australia a negat că a plătit facturile legale ale lui Djokovic în timpul luptei sale pentru a rămâne în țară, spunând postului de radio 2GB că afirmațiile sunt „toate neadevărate”.

Cifra estimată a daunelor include premiul în bani pe care Djokovic l-ar fi câștigat dacă obținea cel de-al 10-lea titlu la Melbourne.

„Este bine cunoscut că Novak și familia lui simt că a fost tratat prost în hotelul de carantină din Melbourne”, a declarat o sursă apropiată pentru The Sun.

„Mama lui a dezvăluit că era plin de purici și viermi. A fost ținut prizonier.

Avocatul Toma Fila a adăugat: „A fost supus unui tratament umilitor”.

Djokovic a fost reținut într-un hotel de detenție pentru imigranți pentru cel puțin jumătate din șederea sa de 11 zile în Melbourne, înainte de a fi deportat din cauza vizei.

Între timp, Tennis Australia a negat acuzațiile că „a plătit toate taxele legale” pentru Djokovic în timpul luptei sale pentru a rămâne în Australia.

Nu este încă clar care vor fi costurile legale, dar rapoartele inițiale după prima audiere - pe care guvernul a fost obligat să o plătească - au sugerat că acestea ar putea totaliza 500.000 de dolari, potrivit The Daily Mail.

×
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close