Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a explicat cum a luat substanţa interzisă Roxadustat: "Patrick Mouratoglou a confirmat că e în regulă"

Simona Halep a explicat cum a luat substanţa interzisă Roxadustat: "Patrick Mouratoglou a confirmat că e în regulă"

Simona Halep a explicat, în declaraţia dată în faţa tribunalului care a suspendat-o timp de patru ani, cum a luat substanţa interzisă Roxadustat, dar şi cum suplimentul contaminat a fost verificat de trei ori, inclusiv de Patrick Mouratoglou, care a confirmat că "este în regulă".

Simona Halep a explicat cum a luat substanţa interzisă Roxadustat: "Patrick Mouratoglou a confirmat că e în regulă"
Sursa foto: Hepta | Bestimage / Antoine Couvercelle
de Alin Tarnovschi    |    14 Sep 2023   •   18:02

Simona Halep a explicat, atunci când a fost audiată în cazul de dopaj instrumentat de ITIA, că a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou în martie 2021 şi s-a mutat la academia de tenis a antrenorului din Franţa câteva luni mai târziu.

Campioana a declarat că sezonul 2022 a fost unul oribil pentru ea, având în vedere că s-a luptat cu căldura, umiditatea ridicată, dar şi cu problemele nazale la Citi Open de la Washington DC, în perioada 1-7 august. A primit tratament, iar apoi s-a mobilizat şi a reuşit să câştige turneul WTA de la Toronto, pe 14 august 2022. Trei zile mai târziu, la turneul de la Cincinnatti, s-a retras din cauza unei accidentări la coapsă. Acela a fost momentul în care Candice Gohier, fizioterapeuta Simonei, angajată a Academiei de Tenis Patrick Mouratoglou, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriţia sa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Simona a precizat că fizioterapeuta i-a recomandat trei suplimente: unul pentru a înlocui băutura pe bază de electroliţi, una pentru colagen şi una pentru a înlocui băutura de recuperare. Campioana româncă a explicat că nu auzise până atunci de niciunul dintre cele trei suplimente şi a întrebat-o pe Candice Gohier dacă a verificat cele trei suplimente pentru eventuale substanţe interzise, iar aceasta i-a confirmat că este în regulă. Ulterior, Simona a verificat, din nou, împreună cu fizioterapeuta, prospectele celor trei suplimente. Mai târziu, înainte de a le lua, Simona a verificat suplimentele şi cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou, care a spus că sunt în regulă, având în vedere că nu există vreo substanţă interzisă listată pe prospecte.

Candice Gohier a comandat cele trei suplimente pe 16 august 2022 şi i-au fost livrate la New York. La mijlocul lunii august, Simona Halep a început să folosească cele trei suplimente, unul dintre ele fiind cel pentru colagen, care purta denumirea Keto MCT.

Jucătoarea româncă a luat suplimentul Keto MCT timp de patru zile, între 23 şi 28 august 2022, cu excepţia zilei de 24 august, atunci când a avut zi liberă şi nu s-a antrenat. Pe 29 august, Simona a fost supusă unui test anti-doping, iar rezultatul pozitiv a venit pe 7 octombrie 2022.

Raportul integral al ITIA a fost făcut public, astăzi, şi conţine 126 de pagini în limba engleză.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close