Antena 3 CNN Actualitate Guvernul va introduce rovinieta electronică, în primul trimestru al lui 2010

Guvernul va introduce rovinieta electronică, în primul trimestru al lui 2010

Guvernul va introduce rovinieta electronică, în primul trimestru al lui 2010
Sursa foto: rovinieta
04 Ian 2010   •   17:21

Veşti nu prea îmbucurătoare pentru conducătorii auto. Cei care nu s-au înghesuit să-şi cumpere roviniete vor fi nevoiţi să o facă. În primul trimestru al acestui an guvernul intenţionează să pună în aplicare rovinieta electronică, sistem de plată şi verificare a existenţei plăţii taxei de drum prin intermediul unui cip înregistrat într-un sistem electronic de urmărire. Mai mult, sistemul prevede şi amplasarea unor cititoare ale cipurilor rovinietelor pe principalele drumuri.
De altfel, primul pas spre implementarea acestei măsuri a fost făcut deja. Comisia juridică a Senatului a aprobat, luni, la dezbaterea legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, ca Executivul să poată decide prin ordonanţă în ceea ce priveşte introducerea rovinietei electronice.
Prin legea de abilitare, guvernul poate emite, până la 1 februarie, când începe sesiunea parlamentară, ordonanţă de reglementare a sistemului electronic de plată a rovinietei. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton a declarat, după ce Comisia juridică a adoptat proiectul de lege, că introducerea sistemului electronic de plată şi verificare a rovinietei ar putea avea loc, efectiv, în primul trimestru al anului 2010.
Sistemul prevede aplicarea unui cip pe suportul care atestă plata taxei de drum, cip înregistrat într-un sistem electronic de urmărire a plăţii acestei taxe.
Anton a menţionat că sistemul prevede şi amplasarea unor cititoare ale cipurilor rovinietelor pe principalele drumuri. Totuşi, Guvernul nu intenţionează să modifice valoarea taxei de drum, ci doar sistemul de achiziţie şi verificare a plăţii taxei, a explicat secretarul de stat.
Anton nu a putut oferi o dată exactă la care ar putea intra în vigoare acest sistem computerizat, el limitându-se să precizeze că Guvernul va pregăti cadrul legislativ necesar până la începerea sesiunii parlamentare din februarie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern verificare platã taxa drum
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close