Antena 3 CNN Timp liber Cum îți transformi camera într-o adevărată sală de cinema

Cum îți transformi camera într-o adevărată sală de cinema

Poate că pandemia te-a învățat sau obișnuit să pui mai mult accent pe divertismentul de care te poți bucura, iar în viitor aceasta va fi o practică standard pentru majoritatea oamenilor.

Cum îți transformi camera într-o adevărată sală de cinema
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2021   •   17:24

Pentru a putea viziona filmele preferate și pentru a asculta muzica la nivel de petrecere, vei fi nevoit să investești în sisteme cât mai performante. Toate aceste lucruri te vor ajuta să te distrezi la fel de bine și acasă, indiferent de ceea ce se întâmplă în lume. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să pui la punct acest proiect pentru casa ta:

Dedică o întreagă cameră doar acestui scop

Dacă vrei să te bucuri de o experiență adevărată, camera în care instalezi sistemele de video și sunet trebuie să aibă doar acest scop: de a viziona filmele și serialele tale preferate pe un ecran generos. Nu trebuie să ai un proiector pentru a te bucura de ceea ce-ți oferă chiar și un televizor cu diagonala suficient de mare.

De asemenea, alege un suport TV pentru a-l monta într-o zonă ideală pentru privirea ta. Stabilește felul în care preferi să vezi ecranul acestuia și montează-l la înălțimea potrivită. Aceasta depinde și de canapeaua pe care o alegi, înălțimea ta și altele.

Un televizor cu ecran plat, montat pe perete, te va scuti și de a achiziționa un corp special pentru acesta, pe care să-l așezi. În special dacă ai doar o cameră de dimensiuni mici pe care o poți folosi, va exista o altă dinamică și o senzație mult mai apropiată de cea de la cinema, dacă televizorul este montat mai sus pe perete.

Controlează lumina

Lumina nu dictează doar atmosfera atunci când vizionezi un film sau un serial, ci chiar alterează calitatea imaginii și a posibilității tale de concentrare. Camera pe care o alegi pentru a instala acest concept nou în casa ta trebuie să fie una cu geamuri foarte mici sau aproape inexistente. Dacă nu ai posibilitatea să alegi o cameră din casa ta, investește în draperii foarte groase, opace, negre sau gri închis.

Acestea te vor ajuta să faci atmosfera potrivită pentru cât mai multe seri la film. Este recomandat să ai și lumini pe care le poți controla de la distanță, cu telecomanda. Un sistem de iluminat smart te va ajuta să ai totul cât mai la îndemână.

Izolează fonic

Nu cel din urmă aspect este și posibilitatea de a controla zgomotul din încăperea pe care o alegi. Dacă stai la casă într-o zonă izolată nu va fi nevoie să te stresezi cu acest aspect, dar dacă locuiești în oraș, există diverse sunete care te pot distrage. Discută cu un specialist dintr-un magazin de profil, care te poate ajuta să alegi cele mai bune materiale, deoarece izolarea fonică influențează calitatea experienței de care te poți bucura. Dacă investești sume mari în acest proiect este important să te poți bucura cu adevărat de roade.

Camera pe care o poți transforma într-un mic cinema va deveni încet locul preferat al întregii familii și al prietenilor. Odată cu venirea căldurii va fi și locul ideal în care te poți retrage, așa că nu uita nici de un sistem de AC cât mai bun, de care să ai grijă constant.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close