Antena 3 CNN Timp liber Film Lista cu filmele importante care se lansează în 2024. Ce pot vedea românii la cinema anul viitor

Lista cu filmele importante care se lansează în 2024. Ce pot vedea românii la cinema anul viitor

Românii se vor putea bucura de câteva filme mult așteptate, în 2024. Iată lista cu cele mai importante producții de cinema care vor fi lansate anul viitor.

Lista cu filmele importante care se lansează în 2024. Ce pot vedea românii la cinema anul viitor
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    18 Noi 2023   •   12:00

Filme importante care se lansează în 2024. All of Us Strangers se lansează pe 26 ianuarie.

În All of Us Strangers, Andrew Scott interpretează rolul lui Adam, un scenarist deprimat care lucrează la un nou scenariu inspirat de moartea părinților săi. În scopul cercetării, el își vizitează casa copilăriei de la periferia Londrei, doar pentru a-și găsi mama și tata, Claire Foy și Jamie Bell, aparent vii și sănătoși, arătând exact ca acum treizeci de ani. Între timp, începe o aventură cu un străin (Paul Mescal).

Dune: Part Two se lansează pe 15 martie 2024.

Inițial, Dune: Partea a Doua era programat să fie lansat la sfârșitul anului 2023. Franciza a fost amânată, însă, din cauza grevei actorilor și a scenariștilor, iar continuarea se lansează, astfel, în data de 15 martie 2024.

Mickey 17 se lansează pe 29 martie 2024.

Satira socială, Parasite, a lui Bong Joon-ho, a devenit un neașteptat colos de box office, adunând 262 de milioane de dolari în întreaga lume și câștigând primul premiu Oscar pentru Cel Mai Bun Film Străin. Nu este o surpriză, așadar, că lui Joon-ho i s-a alocat un buget uriaș pentru următorul său film, o adaptare a romanului științifico-fantastic al lui Edward Ashton despre clone exploatabile trimise pentru a coloniza lumi îndepărtate, potrivit Playtech.ro.

Challengers se lansează pe 26 aprilie 2024.

Challengers este un următorul proiect al lui Luca Guadagnino (responsabil pentru filmul Call Me by Your Name). Filmul se axează pe un triunghi amoros între Tashi (Zendaya), o fostă tenismenă a cărei carieră s-a încheiat printr-un accident ciudat, și cele doi muze ale ei, soțul ei, Art (Mike Faist), și prietenul lor, Patrick (Josh O’Connor).

Furiosa se lansează pe 24 mai 2024.

Furiosa este a cincea parte a francizei compusă din filmele Mad Max, a lui George Miller, fiind prevăzută să fie un prequel direct la pelicula cu Tom Hardy, concentrându-se, în schimb, pe personajul cu membre mecanice interpretat în Fury Road de Charlize Theron.

Mission: Impossible Dead Reckoning Pt. 2 se lansează pe 28 iunie 2024.

A doua parte a poveștii este și a mia încercare a lui Tom Cruise „de a se sinucide” și vine peste noi vara viitoare. Există posibilitatea ca aceasta să fie ultima apariție a lui Cruise în rolul lui Ethan Hunt, așa că, cel mai probabil, dacă ești fan al francizei sau al actorului, n-ar trebuie să ratezi partea a doua.

Joker: Folie à Deux se lansează pe 4 octombrie 2024

În 2019, Joker s-a bucurat de succes, trecând de la premiul Leului de Aur la Festivalul de Film de la Veneția (premiul pentru Cel Mai Bun Film al festivalului), la premiul pentru Cel Mai Bun Actor pentru Joaquin Phoenix, la Premiile Oscar, plus o serie de alte nominalizări. Acest sequel pare să se capitalizeze pe haos, introducând-o pe Lady Gaga în rolul Harley Quinn, într-un musical inspirat de hiturile de altădată, precum Singin’ in the Rain.

Gladiator 2 se lansează pe 22 noiembrie 2024.

Paul Mescal preia rolul din arena de luptă direct de la Russell Crowe. Distribuția îi include, de asemenea, pe Denzel Washington, Djimon Hounsou, Pedro Pascal, Joseph Quinn, din Stranger Things, dar și pe Derek Jacobi.

 

×
Subiecte în articol: filme cinema romanii
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close