Antena 3 CNN Timp liber Muzică Angela Gheorghiu: Prestaţia lui Cezar a fost de cel mai mare nivel posibil. Concursul este injust prin jurizare

Angela Gheorghiu: Prestaţia lui Cezar a fost de cel mai mare nivel posibil. Concursul este injust prin jurizare

Angela Gheorghiu: Prestaţia lui Cezar a fost de cel mai mare nivel posibil. Concursul este injust prin jurizare
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2013   •   17:20
Soprana română Angela Gheorghiu spune că prestaţia lui Cezar în finala Eurovision a fost "de nivelul cel mai mare posibil", însă concursul este "injust prin jurizare", conform Mediafax.
Angela Gheorghiu a postat duminică, pe contul său de Facebook, un mesaj public adresat lui Cezar, reprezentantul României în finala Eurovision 2013.
"Prestaţia ta la Eurovision a fost de nivelul cel mai mare posibil şi onorant pentru tine şi pentru România pe care amândoi ştim cât o iubim. A câta oară doar noi artiştii lirici ştim cu câtă onoare spunem întotdeauna şi scriem în programele lumii că suntem români şi totodată cântând muzica românească. Colegii noştri Cecilia Bartoli, Philippe Jaroussky, Vittorio Grigolo, agenţa artistică IMG de la New York EMI Classic, toţi admiratorii şi colegii tăi, ca şi noii admiratori sunt de părerea mea: Cezar Ouatu este un mare artist şi versatilitatea, talentul şi charisma le dorim în continuare de la tine să rămână intacte ca şi până acum. Pentru un adevărat artist şi mai ales liric ne-ai făcut un serviciu într-o emisiune concurs Eurovision, ba mai mult să se descopere câtă emoţie şi cât talent ai şi chiar să ne bucurăm odată în plus că publicul larg a auzit încă o dată un contratenor, şi de data aceasta de contratenorul român: Cezar Ouatu", spune Angela Gheorghiu.
Soprana română precizează că lui Cezar soarta i-a pregătit proiecte extraordinare în mai multe ramuri muzicale. "Eşti pentru marea majoritate ca şi pentru mine de altfel, câştigătorul inimilor noastre din toate punctele de vedere", spune Angela Gheorghiu. 
"Îţi mulţumesc că mi-ai demonstrat că şi în condiţiile celor mai mari emoţii şi condiţii de maxim stres ai fost şi eşti la cea mai mare înălţime şi cât de mult self control ai. Ştiu că te aşteaptă momente de mari satisfacţii dar şi enorm de multă muncă. Acest concurs atât de controversat şi injust prin jurizare, ştim deja cu toţii că în acel context de aseară, dacă ai fi reprezentat o altă ţară, fără a o numi, pentru a evita vreo polemică, ai fi fost jurizat altfel. Ca profesionist îmi permit să spun cu siguranţă că nu talentul a primat aseară, dimpotrivă. Mai sunt şi ediţii ca acestea....dar a fost doar un pasaj şi o experienţă personală pe care ai dorit să o simţi. Bravo Bravissimo, Cezar! Primul eveniment şi cel mai apropiat, concertul din 25 mai. The show and life must go on!", mai spune Angela Gheorghiu.
Soprana română spune că îşi permite să îi scrie aceste lucruri pentru "un fair play" ce simte că este necesar între ei doi: "Îmi permit să-ţi scriu şi regret că trebuie ca Angela Gheorghiu să scrie asta pe Facebook, poate nu mă onorează deloc, dar fac asta doar pentru un fair play ce simt că este necesar între noi doi şi să nu mai comenteze nimeni că un jurnalist a spus ceva trunchiat din ceea ce eu afirm".
Mesajul pe care Angela Gheorghiu i-l adresează lui Cezar vine după ce, sâmbătă, soprana română a remis un comunicat de presă, în care afirma că spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision "s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu", precizând că acesta "trebuie să se reîntoarcă la muzica bună şi bunul gust".
"Spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision, după părerea mea, s-a îndepărtat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Consider că toate elementele utilizate sunt greşite şi sunt departe de mesajul textului sau de gustul meu. Indiferent de rezultatul acestui concurs (unul influenţat geopolitic şi nu întotdeauna bazat pe talent), Cezar trebuie să se reîntoarcă la muzica bună şi bunul gust. Ne vom revedea cu publicul român la concertul amicului meu Andrea Bocelli (pe 25 mai, la Romexpo, n.r.) şi apoi într-un concert de mare importanţă la Moscova, la teatrul Stanislavsky, unde eu am considerat că poate să-mi fie alături pe scenă. Baftă Cezar! Hai România!", mai spunea Angela Gheorghiu.
Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena (Suedia), în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câştigat competiţia.
 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close