Antena 3 Timp liber Muzică Doliu în muzica românească! Artistul Anton Achiței a murit. Anul trecut a încercat să se sinucidă

Doliu în muzica românească! Artistul Anton Achiței a murit. Anul trecut a încercat să se sinucidă

16 Apr 2020   •   20:09
Doliu în muzica românească! Artistul Anton Achiței a murit. Anul trecut a încercat să se sinucidă

Este doliu în muzica populară românească. Artistul Anton Achiței a murit.

Interpretul Anton Achiței a fost prezent pe scena muzicală de mai bine de patruzeci de ani, iar de-a lungul carierei sale a compus peste 100 de cântece polulare.

Cântărețul s-a născut în Mănăstireni-Poenari, județul Botoșani, unde a crescut într-o familie simplă, dar care i-a oferit o copilărie frumoasă, plină de amintiri.

Anton Achitei s-a angajat apoi la Ansamblul din Botoșani al Casei Creației Populare, apoi la Ansamblul Plaiurile Bistriței din Bacău. Artistul a și predat canto popular la Școală de Arte din Bacău.

Anul trecut, cântătețul a încercat să se sinucidă. În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, imediat după miezul nopţii, în timp ce se afla în camera de hotel, Anton Achiței s-a deplasat în baie și s-a așezat în cadă, unde, cu o lamă, și-a provocat leziuni la nivelul încheieturii și antebrațului mâinii stângi, cu intenția de a-și lua viața.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close