Antena 3 CNN Timp liber Muzică Festivalul SAGA aduce împreună 200.000 de oameni, în weekend, la București | "Cred că este cel mai mare, din toate timpurile, din Capitală"

Festivalul SAGA aduce împreună 200.000 de oameni, în weekend, la București | "Cred că este cel mai mare, din toate timpurile, din Capitală"

Aproape 200 de mii de oameni sunt așteptați în acest weekend în București, la festivalul SAGA. Sute de jandarmi, polițiști şi pompieri vor fi prezenți la eveniment, pentru a se asigura că se desfășoară fără incidente.

Festivalul SAGA aduce împreună 200.000 de oameni, în weekend, la București | "Cred că este cel mai mare, din toate timpurile, din Capitală"
Sursa foto: SAGA Festival
de Ioana Mircea    |    23 Iun 2023   •   09:03

Zeci de artiști cunoscuți în toată lumea vor urca în weekend pe scena festivalului SAGA, din Capitală. Sunt așteptați zeci de mii de spectatori pe zi, iar autoritățile au început deja pregătirile.

"Cred că este cel mai mare festival din toate timpurile, din Bucureşti: avem cinci scene şi o mulţime de artişti. Lil Nas X, Skrillex vin pentru prima dată în România", a spus Allan Harden, CEO Saga Festival.

Pentru a se asigura că nu vor exista incidente, polițiștii şi jandarmi vor face controale stricte la intrarea în festival, iar câinii antidrog sunt pregătiți să depisteze substanțele interzise.

"Peste 200 de jandarmi vor fi angrenaţi în gestionarea acestei misiuni, atât în interiorul festivalului cât şi pe traseele de afluire şi defluire ale participanților", a precizat Alexandru Iacob, purtător de cuvânt Jandarmerie.

Citește și: SAGA Festival, record de bilete vândute și extinderea spațiului de festival | Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012 și 2023, se alătură line-up-ului SAGA

Și paramedicii vor fi prezenți pe tot parcursul evenimentului şi în incinta festivalului. Mai multe ambulanţe, dar şi două maşini de pompieri sunt de asemenea pregătite în cazul în care vor trebui să intervină.

"Pentru gestionarea acestei misiuni vor fi alocate n primul rând resurse de prim ajutor, mă refer aici la ambulanțe, un post medical avansat, sau un cort, pe înțelesul tuturor pe care îl vor deservi medicii şi paramedicii angrenați în această misiune, unde se poate realiza un triaj al persoanelor", a precizat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București - Ilfov.

Organizatorii au lansat o aplicaţie care vine în ajutorul participanților la festival

"În aplicația din festival există o funcționalitate care este de urgenţă, un buton pe care îl poţi apăsa şi în aproximativ două minute prin apel telefonic sau prin mesaj identificăm locaţia din festival şi venim acolo pentru a acorda primul ajutor", a explicat Ana Maria Hâncu, PR manager, SAGA Festival.

Circulaţia va fi blocată în acest weekend pe Bulevardul Aerogării, în apropierea festivalului. De asemena, polițiștii rutieri vor face verificări pentru a-i prinde pe șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Toate biletele au fost vândute, iar organizatorii așteaptă aproape 200.000 de spectatori din toată lumea în cele trei zile de festival

×
Subiecte în articol: SAGA Festival
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close