Antena 3 CNN Timp liber Muzică Prince: Internetul a murit. Cândva era foarte popular, acum este depăşit

Prince: Internetul a murit. Cândva era foarte popular, acum este depăşit

Prince: Internetul a murit. Cândva era foarte popular, acum este depăşit
07 Iul 2010   •   16:06

Prince, cunoscutul muzician în vârstă de 52 de ani, a spus că internetul este mort şi a refuzat să folosească orice platformă digitală pentru a-şi distribui muzica. Artistul a ales în schimb să scoată pe piaţă ultimul său album, 20Ten, doar pe CD şi ca un supliment gratuit pentru cotidianul britanic The Daily Mirror, din weekedul trecut.

Într-un interviu pentru The Mirror, Prince a declarat: "Internetul este terminat. Nu văd de ce ar trebui să îmi dau muzica celor de la iTunes sau altora. Nu vor să mă plătească în avans pentru ea şi apoi se enervează că nu pot să o obţină. Internetul este ca MTV. Cândva era foarte popular, acum este depăşit".

Prince a criticat totodată mulţimea de gadgeturi şi computere. "Toate aceste calculatoare şi aparate digitale nu fac bine. Îţi bagă cifre în cap şi asta nu poate fi bine pentru cineva", a spus Prince.

Artistul şi-a dus războiul cu internetul la următorul nivel când şi-a închis site-ul oficial. Bătălia a început în 2007 când şi-a anunţat intenţia să dea în judecată eBay, YouTube şi Pirate Bay pentru folosirea necorespunzătoare a muzicii lui. De atunci el le-a interzis site-urilor de gen să folosească muzica lui în vreun fel şi a refuzat să colaboreze cu platformele legale, cu plată, precum iTunes, 7Digital sau eMusic.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prince internet
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close