Antena 3 CNN Timp liber Muzică Atmosferă incendiară în prima zi a festivalului SAGA. Zeci de mii de oameni s-au distrat

Atmosferă incendiară în prima zi a festivalului SAGA. Zeci de mii de oameni s-au distrat

Mii de oameni s-au distrat aseară la Romaero Băneasa în prima zi a festivalului SAGA. Pe scena principală a urcat mai mulți artiști celebri.

Atmosferă incendiară în prima zi a festivalului SAGA. Zeci de mii de oameni s-au distrat
Sursa foto: SAGA Festival
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2023   •   10:48

Festivalul SAGA are loc în complexul Romaero Băneasa până duminică, 25 iunie.

SAGA este un festival de muzică inovator. Aduce publicului unii dintre cei mai iubiţi artişti şi o producţie audio-vizuală uluitoare. Sâmbătă sunt aşteptaţi pe scenă Loreen, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna şi Subcarpaţi.

Duminică: Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Artiştilor deja menţionaţi li se alătură DJi din scena locală de EDM, tehno şi house, dar şi artişti de hip-hop şi trap, care vor asalta Switch stage hijacked by Hustle.

SAGA 2023 este locul perfect pentru iubitorii de muzică din întreaga lume.

Prima zi de desfășurare a SAGA festival 2023 a fost una fără evenimente negative

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță. Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.

Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Specialiștii din cadrul Agenției Nationale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. 

Astfel, jandarmii și poliţiştii bucureșteni au aplicat 18 amenzi în valoare totală de 81.500 lei (pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice) și un avertisment.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 35 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a festivalului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și în punctele de comunicație care fac legătura cu Bucureștiul.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor cu preocupări ilegale care intenționează să se deplaseze în Capitală. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor

Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, Serviciului de Ambulanță Bucureşti-Ilfov și serviciul privat de ambulanță au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:
- 19 traumatisme diverse (excoriații, contuzii, etc.);  
- alte 130 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.)

Cinci persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital. 

Citeşte şi: SAGA Festival 2023. Trafic restricționat în București. Ce străzi și bulevarde vor fi închise

×
Subiecte în articol: Saga festival Saga
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close