Antena 3 CNN Timp liber Muzică Vânzarea amprentei lui Lennon la o licitaţie, stopată de FBI

Vânzarea amprentei lui Lennon la o licitaţie, stopată de FBI

Vânzarea amprentei lui Lennon la o licitaţie, stopată de FBI
Sursa foto: Foto: theaudioperv.com
07 Oct 2010   •   12:45

Agenţii FBI au stopat o licitaţie ilegală în Manhattan, unde se vindea un card cu amprenta legendarului membru Beatles, John Lennon, luată în timpul unei investigaţii a starului de pe vremea când trăia, informează Newser.com

Managerii magazinului une avea loc licitaţia, numit "Gotta Have It!" (Trebuie să îl/o am!) se aşteptau ca această vânzare să aducă cele mai mari venituri de până acum, amprenta lui Lennon urmând a fi licitată de la suma de 100.000 de dolari.

Motivul pentru care poliţiştii au oprit licitaţia şi au confiscat cardul nu a fost evident iniţial, întrucât acesta a fost luată în anul 1976, ca parte a aplicaţiei vedetei pentru cetăţenia americană şi purta semnătura John Winston Ono Lennon.

Cu toate acestea, marea problemă era faptul că Lennon a fost cercetat în anii 70 de către FBI, pentru ca a fost un important activist pentru pace, care ar fi încurcat pe mulţi politicieni aflaţi la guvernare în acel moment.



Patronul firmei care a organizat licitaţia, Peter Siegel, s-a declarat cu adevărat şocat pentru faptul că, după atâţia ani de la moartea lui Lennon şi a preşedintelui Nixon, artistul este încă investigat de autorităţi.

"Lucrez în acest domeniu de 20 de ani şi nu am văzut niciodată ca Guvernul să prezinte un asemenea interes pentru un cântăreţ. Priviţi, unul din cei mai mari artişti pe care America i-a avut vreodată şi ei nu se opresc din investogaţii." a spus Siegel.

Patronul a mai spus că acel card ar fi fost vândut unui colecţionar privat şi că ar fi fost cumpărat la un congres al trupei Beatles. John Lennon ar fi împlinit sâmbătă 70 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: John Lennon FBI
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close