Antena 3 CNN Timp liber Studiourile Disney: Noua Albă ca Zăpada va fi interpretată de o actriță metisă

Studiourile Disney: Noua Albă ca Zăpada va fi interpretată de o actriță metisă

Studiourile de Animaţie Walt Disney au anunţat că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în versiunea live-action a celebrului desen animat.

Studiourile Disney: Noua Albă ca Zăpada va fi interpretată de o actriță metisă
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Iun 2021   •   17:28

Echipa Disney a fost deosebit de impresionată de vocea tinerei, care s-a remarcat deja în numeroase musicaluri.

În vârstă de 20 de ani, Rachel Zegler a fost selectată, acum trei ani, pentru a juca rolul Mariei în "West Side Story", film așteptat în luna decembrie. A fost atunci aleasă din peste 30 de mii de candidaţi.

Decizia de a selecta o actriţă metisă pentru a o interpreta pe Albă ca Zăpada este un nou semn de deschidere din partea studioului, mult timp acuzat că a ales în special personaje principale albe în producţiile sale. 

Show la un pas de a fi anulat la Disneyland, pentru că Albă ca Zăpada, care doarme, nu își poate da consimțământul pentru sărut

O versiune îmbunătățită a faimoasei povești cu Albă-ca-Zăpada a stârnit o mulțime de controverse, deoarece criticii spun că subminează lecțiile despre consimțământ, având în vedere că Prințul o sărută pe Albă ca Zăpada în timp ce ea doarme.

Parcul Disneyland din Anaheim, California s-a redeschis, la finalul lunii aprilie, după ce a stat închis mai mult de un an din cauza pandemiei de coronavirus. Iar reprezentanții parcului au venit cu un show care reprezintă o versiune puțin schimbată a clasicei povești ”Albă ca Zăpada”. 

Călătoria culminează cu scena „adevăratului sărut al iubirii”, în care Prințul, crezând că Albă ca Zăpada este moartă, o sărută, rupând blestemul Reginei care o pusese într-o transă profundă.

„Un sărut pe care i-l dă fără consimțământul ei, în timp ce ea doarme, nu poate fi o iubire adevărată dacă o singură persoană știe ce se întâmplă”, susțin criticii. 

„Nu am stabilit că aceste consimțăminte din filmele Disney reprezintă o problemă majoră? Că învățarea copiilor că sărutul, atunci când nu se poate stabili dacă ambele părți sunt dispuse să se angajeze, nu este în regulă?”

„Este greu de înțeles de ce Disneyland din 2021 ar alege să adauge o scenă cu idei atât de vechi despre ceea ce un bărbat are voie să îi facă unei femei, mai ales având în vedere accentul actual al companiei pe eliminarea scenelor problematice din plimbări precum Jungle Cruise și Splash Mountain”, mai spun aceștia.

În 2018, Kazue Muta, profesor la Universitatea Osaka din Japonia, a susținut că sărutul unei femei adormite poate fi asemănat cu agresiunea sexuală a unei persoane inconștiente.

De asemenea, academiciana, în vârstă de 61 de ani, a ajuns să afirme că poveștile despre Alba ca Zăpada și Frumoasa Adormită „promovează violența sexuală”.

×
Subiecte în articol: Disney alba ca zăpada actriţă metisă
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close