Antena 3 CNN Timp liber Teatrul din București care va ține spectacolele live pe internet în perioada crizei de coronavirus

Teatrul din București care va ține spectacolele live pe internet în perioada crizei de coronavirus

Majoritatea insituțiilor de cultură au anunțat că întrerup temporar activitatea, în contextul răspândirii coronavirusului, însă Unteatru din Capitală a venit cu o altă soluție pentru a le oferi iubitorilor de teatru în continuare accesul la cultură în condiții de siguranță: spectacole live pe internet.

Teatrul din București care va ține spectacolele live pe internet în perioada crizei de coronavirus
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    12 Mar 2020   •   13:22

UnTeatru a anunțat că spectacolele programate în perioada următoare se vor juca în continuare, iar cei care au cumpărat bilete sunt invitați să le umărească pe internet, accesând un link pe care îl vor primi.

Decizia a fost luată ca urmare a anunțului făcut de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care a spus că toate evenimentele în spații închise, care presupun participarea a peste 100 de persoane, vor fi suspendate până pe 31 martie.

"Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis. Dacă sunt activități ce pot să se desfășoare în aer liber, acest lucru se poate face. Dar în interior, maximum 100 de persoane", a declarat Arafat miercuri.

Anunțul făcut de reprezentanții Unteatru:

„Spectacolele unteatru programate în următoarea perioadă nu se vor suspenda, dar am găsit o soluție prin care iubitorii de teatru din întreaga țară să poată urmări spectacolele noastre, prin intermediul transmisiunilor live, în baza biletelor achiziționate online. Vom reveni cu detalii tehnice în cel mai scurt timp.

În urma deciziilor oficiale comunicate de Primarul General luni, pe 9 martie, valabile pe teritoriul Municipiului București, echipa unteatru a decis să regândească activitatea din luna martie, oferindu-le spectatorilor șansa de a urmări toate spectacolele programate în următoarea perioadă, prin intermediul transmisiunilor live.

Deși nu se numără printre instituțiile culturale administrate de Primăria Generală a Capitalei, unteatru respectă decizia oficialilor și recomandările Comitetului Național de Urgență. Avem încredere că măsurile impuse de conducerea administrației locale se bazează pe informații reale și nu suntem în măsură să punem la îndoială pericolul identificat de organele abilitate.

Este de datoria noastră să vă protejăm pe dumneavoastră, spectatorii noștri, așa cum e datoria noastră să îi susținem în continuare pe artiștii independenți. unteatru se susține din și prin vânzarea de bilete, motiv pentru care este necesar să găsim soluții pentru a putea continua.

Având în vedere misiunea unteatru, aceea de a oferi artiștilor din lumea teatrului un spațiu de creație liber, dar și de a îmbogăți oferta culturală, oferind publicului șansa de a urmări zilnic producții de calitate, vom continua să jucăm, fără a pune în pericol spectatorii din București.

Nu vom suspenda activitatea artistică programată la sediu și le recomandăm tuturor spectatorilor care și-au achiziționat deja bilete la reprezentațiile din luna martie să ne urmărească pe pagina de Facebook pentru mai multe informații de ordin tehnic.

Transmisiunile live reprezintă o alternativă pentru publicul interesat să urmărească spectacolele în luna martie. Spectatorii care nu doresc să ne urmărească online, dar și-au cumpărat deja bilete pentru următoarele reprezentații, pot păstra biletele până când vom relua activitatea obșinuită sau pot solicita restituirea banilor achitați.

Biletele pot fi achiziționate în continuare de pe ? https://www.mystage.ro/#/f=0+0+teatrul-unteatru_11+0+0 ", se arată într-un comunicat al Unteatru.

×
Subiecte în articol: coronavirus unteatru
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close