Antena 3 CNN Timp liber Sfaturi utile pentru alegerea unor ţinute ieftine şi spectaculoase de Crăciun şi Revelion

Sfaturi utile pentru alegerea unor ţinute ieftine şi spectaculoase de Crăciun şi Revelion

Alegerea hainelor pe care le vom purta de Crăciun sau Revelion stă şi ea sub semnul scumpirilor din această perioadă.

Sfaturi utile pentru alegerea unor ţinute ieftine şi spectaculoase de Crăciun şi Revelion
Sursa foto: pixabay.com/ornaW
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2022   •   12:47

Cu toate acestea, putem găsi ţinute inedite, care să coste puţin, fiind nevoie doar de creativitate şi, după cum spun psihologii, de atitudine şi bună dispoziţie.

Specialiştii în modă ne oferă numeroase sfaturi pentru alegerea ţinutei pentru sărbătorile de iarnă, iar primul truc care ne ajută să economisim este alegerea unor piese care pot fi purtate şi în restul anului.

De exemplu, pentru o petrecere, un colier elegant şi nişte cercei masivi vor scoate o rochie simplă din anonimat, în timp ce, un sacou o va face potrivită pentru mersul la birou. 

De asemenea, este important ca articolele pe care le cumpărăm să se potrivească cu cele pe care le avem deja în garderobă.

"Cel mai înţelept mi se pare să ne cumpărăm un obiect vestimentar pe care o să-l combinăm cu ceva ce există deja în garderoba noastră. În ceea ce priveşte culorile, nu sunt probleme, pentru că, de-a lungul anilor, Crăciunul este echivalent cu roşu şi, de ce nu, cu verde", afirmă Loredana Marin, jurnalist de modă.

În cazul bărbaţilor, situaţia este mai puţin complicată, deoarece, cu un buget care nu depăşeşte 400 de lei, ei îşi pot cumpăra nişte pantaloni, o cămaşă şi un sacou, toate acestea putând fi purtate şi în restul anului.

Psihologii ne recomandă ca atunci când mergem la cumpărături să avem un buget stabilit sau măcar o listă cu produsele dorite.

Tot ei subliniază că ţinuta nu este mai importantă decât starea noastră de spirit, iar dacă avem o stare bună, atunci vestimentaţia pe care o purtăm este perfectă.

"Contează mult mai mult atitudinea şi starea noastră emoţională, gândurile şi tot ceea ce înseamnă această bucurie pe care o avem în inimă", declară Ecaterina Bănică, psihoterapeut.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close