Antena 3 CNN Timp liber Turism A fost inaugurat unul din cele mai frumoase drumuri de munte. Rivalizează cu Transfăgărăşanul şi Transalpina

A fost inaugurat unul din cele mai frumoase drumuri de munte. Rivalizează cu Transfăgărăşanul şi Transalpina

A fost inaugurat unul din cele mai frumoase drumuri de munte. Rivalizează cu Transfăgărăşanul şi Transalpina
de O.P.    |    18 Sep 2014   •   09:50

Unul dintre cele mai importante drumuri turistice din munții Moldovei, care face legătura dintre Valea Bistriței, de la Chiril și Valea Moldovei, la Pojorâta, a fost deschis în urmă cu câteva zile.

Drumul care străbate Masivul Rarău va fi denumită Transrarău - Drumul Comorilor. În ultima etapă a fost refăcută o porțiune de aproximativ 10 kilometri, drumul care face legătura dintre satul Chiril și cabana Rarău.De altfel, pe acest drum se putea merge doar cu mașina de teren și nu a mai fost îngrijit din anii `80, scrie Yahoo.

„Este un drum pe care noi vrem să îl denumim generic Transrarău – Drumul Comorilor, fiind legat de zona de munte, Pietrele Doamnei, de comorile care sunt şi în plan natural, având în vedere că aici sunt foarte multe resurse naturale, dar şi de oamenii din aceste locuri”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nichifor.

Pe această porțiune, de la Chiril până la cabană, se va circula cu maxim 30 km/h și nu vor avea voie mașinile mari.

Munții Rarău sunt printre cei mai pitorești din zona Moldovei.

×
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close