Antena 3 CNN Timp liber Turism Litoralul românesc nu este pregătit să primească turiștii | Cât costă o noapte de cazare la mare în minivacanța de 1 Mai

Litoralul românesc nu este pregătit să primească turiștii | Cât costă o noapte de cazare la mare în minivacanța de 1 Mai

Stațiunile de pe litoralul românesc nu sunt tocmai pregătite pentru turiștii care vor veni la mare în minivacanța de 1 Mai.

Litoralul românesc nu este pregătit să primească turiștii | Cât costă o noapte de cazare la mare în minivacanța de 1 Mai
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    25 Apr 2023   •   10:17

Mai scumpă decât anul trecut, mai aglomerată și fără prea multe plaje amenajate, așa se anunță minivacanța de 1 Mai pe litoral.

Peste 75 de mii de turiști sunt așteptați în acest weekend la mare. Trebuie să știți că 60 de mii de locuri de cazare sunt disponibile în Costinești, iar 80% sunt deja rezervate. De asemenea, și în Mamaia majoritatea unităților de cazare sunt pline. 

Cele mai accesibile prețuri sunt în Costinești, acolo unde cea mai ieftină noapte de cazare pornește de la 150 de lei pe noapte. În Vama Veche sau Mamaia, turiștii vor plăti cel puțin 250 de lei pe o noapte. 

Așadar, cei 75 de mii de turiști care sunt așteptați pe litoral ar putea rămâne dezamăgiți când vor afla că zeci de baruri care funcționau pe plajă sau toalete nu vor fi încă deschise.

 Citește și: CFR suplimentează numărul trenurilor spre Litoral în minivacanța de 1 mai

Până la cazare, și drumul le-ar putea da șoferilor bătăi de cap, deoarece Compania de drumuri nu va suspenda lucrările de consolidare la podul de la Fetești, începute cu patru luni în urmă. Pe un tronson de drum de circa un kilometru se va circula pe o singură arteră pe ambele sensuri. 

Cu toate acestea, CFR vine cu vești bune. Începând de joi până marțea viitoare CFR Călători va suplimenta numărul trenurilor care duc spre Consranța și stațiunile de pe litoral.

Din Capitală, garniturile vor pleca din oră în oră, iar prețurile vor fi ceva mai mari față de anul trecut. De exemplu, un adult va plăti pentru un bilet doar dus, pentru ruta București - Mangalia suma de 80 de lei, iar studenții au reducere de 50%. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close