Antena 3 CNN Timp liber Turism Reacția unui turist britanic care ajunge pentru prima dată în România şi serveşte mici: "Am fost mințit"

Reacția unui turist britanic care ajunge pentru prima dată în România şi serveşte mici: "Am fost mințit"

Un vizitator britanic s-a simțit captivat de gastronomia românească în timpul șederii sale în România. Acesta a dezvăluit motivele din spatele reputației proaste a țării noastre.

Reacția unui turist britanic care ajunge pentru prima dată în România şi serveşte mici: "Am fost mințit"
Sursa foto: TikTok I Josef Roberts
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   20:56

Josef Roberts, vlogger britanic, și soția sa planificaseră inițial o vacanță în Istanbul, dar au ajuns în cele din urmă la Apusenium Guesthouse, situat în Munții Apuseni.

Într-o postare pe contul său de TikTok, Josef a dezvăluit că România are o reputație greșită, în special în Marea Britanie, ca fiind un loc periculos post-sovietic, plin de infractori și zone degradate.

El a subliniat că această percepție este complet eronată.

În postarea sa, el a reflectat asupra amintirilor sale din copilărie în Marea Britanie, în anii '90 și la începutul anilor 2000, când ziarele îi avertizau pe oameni că, odată cu aderarea României la UE, 50.000 de români vor emigra în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri înfricoșătoare.

Citește și: "Republica vieții": Ce spune un vlogger american despre România, după ce a petrecut trei luni în Brașov

Odată ajuns în țara noastră, vloggerul britanic a rămas impresionat de ceea ce a găsit aici. 

"Istoria este fascinantă, iar mâncarea este uimitoare: sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată).

Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: "Oh, mergeți în România", "De ce mergeți în România", "Este periculos acolo, aveți grijă!".

Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare.

Fiind în România și trăind experiența, este un loc minunat. Are o reputație complet nedreaptă, aș spune eu. Este complet nedrept. Locul este frumos, orașele sunt un amestec fantastic de arhitectură slavă, greacă și modernă.

Toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor. Au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română”, a povestit Josef Roberts.

@josefroberts13 I feel like I've been lied to about Romania #romania #Romania #Romanian #românia #brașov #rașnov #transilvania @visitromania ♬ original sound - Josef Roberts

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close