x close

Românii mai pot intra gratuit încă trei luni într-una din cele mai vizitate țări

08 Feb 2017   •   14:53
Românii mai pot intra gratuit încă trei luni într-una din cele mai vizitate țări  Foto: Pixabay.com

Guvernul thailandez a extins miercuri cu trei luni programul de vize turistice gratuite pentru cetăţenii din 21 de ţări, inclusiv România. Programul de intrări gratuite, care iniţial se încheia în mai a.c., se prelungeşte astfel până la sfârşitul lunii august, informează DPA.

Măsura vizează susţinerea turismului, într-o ţară care a atras anul trecut, potrivit Autorităţii naţionale pentru turism, aproape 33 de milioane de vizitatori din străinătate. Totuşi, numărul sosirilor a început să scadă, mai ales în cazul turiştilor chinezi, după ce guvernul de la Bangkok a lansat o campanie împotriva excursiilor ieftine, făcând presiuni asupra turiştilor chinezi să cumpere produse sau servicii care iniţial nu erau incluse în tur.

Cetăţenii statelor incluse în programul de vize gratuite nu mai trebuie să plătească taxa de 1000 de bahţi (28.50 dolari) percepută în cazul vizelor solicitate în ţările de origine, iar în cazul în care solicită viza chiar la sosirea în Thailanda achită doar jumătate din tariful integral, care este de 2000 de bahţi.

Cele 21 de ţări sunt Andorra, Arabia Saudită, Bhutan, Bulgaria, China, Cipru, Etiopia, Fiji, India, Kazahstan, Letonia, Lituania, Maldive, Malta, Mauritius, Papua Noua Guinee, România, San Marino, Taiwan, Ucraina şi Uzbekistan.

Citeşte mai multe despre:

Thailanda turism calatorii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati