Antena 3 CNN Timp liber Turism Românii mai pot intra gratuit încă trei luni într-una din cele mai vizitate țări

Românii mai pot intra gratuit încă trei luni într-una din cele mai vizitate țări

Românii mai pot intra gratuit încă trei luni într-una din cele mai vizitate țări
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Feb 2017   •   14:53

Guvernul thailandez a extins miercuri cu trei luni programul de vize turistice gratuite pentru cetăţenii din 21 de ţări, inclusiv România. Programul de intrări gratuite, care iniţial se încheia în mai a.c., se prelungeşte astfel până la sfârşitul lunii august, informează DPA.

Măsura vizează susţinerea turismului, într-o ţară care a atras anul trecut, potrivit Autorităţii naţionale pentru turism, aproape 33 de milioane de vizitatori din străinătate. Totuşi, numărul sosirilor a început să scadă, mai ales în cazul turiştilor chinezi, după ce guvernul de la Bangkok a lansat o campanie împotriva excursiilor ieftine, făcând presiuni asupra turiştilor chinezi să cumpere produse sau servicii care iniţial nu erau incluse în tur.

Cetăţenii statelor incluse în programul de vize gratuite nu mai trebuie să plătească taxa de 1000 de bahţi (28.50 dolari) percepută în cazul vizelor solicitate în ţările de origine, iar în cazul în care solicită viza chiar la sosirea în Thailanda achită doar jumătate din tariful integral, care este de 2000 de bahţi.

Cele 21 de ţări sunt Andorra, Arabia Saudită, Bhutan, Bulgaria, China, Cipru, Etiopia, Fiji, India, Kazahstan, Letonia, Lituania, Maldive, Malta, Mauritius, Papua Noua Guinee, România, San Marino, Taiwan, Ucraina şi Uzbekistan.

×
Subiecte în articol: Thailanda turism calatorii
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close