Antena 3 CNN Timp liber Turism Specialităţi libaneze în mijlocul Deltei Dunării | Bucătăria libaneză, cea mai sănătoasă din lume

Specialităţi libaneze în mijlocul Deltei Dunării | Bucătăria libaneză, cea mai sănătoasă din lume

Fără doar și poate, bucătăria libaneză este unică și nu poate fi comparată cu alta. A fost desemnată, în urmă cu câțiva ani, cea mai sănătoasă din lume.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2024   •   16:08

Nici nu-i de mirare, libanezii evită grăsimile animale, iar 90% din preparate sunt bazate pe legume, fructe și pește. Trei mese pe zi, gătite în stil libanez, pot face minuni inclusiv pentru cei care vor să scape de câteva kilograme.

Din Orientul Mijlociu si până în Australia, din Europa până-n Asia și America, bucătăria libaneză și-a câștigat un loc aparte. Sunt prea puțini cei care n-au auzit sau gustat măcar o dată mâncarea libaneză. Dar ce o face atât de specială și de ce a devenit atât de populară în întreaga lume? Pentru a răspunde la aceste întrebări și la multe altele, l-am căutat pe unul dintre cei mai buni bucătari libanezi. Chef Fouad.

L-am găsit la Crişan, la Lebăda Luxury Resort & Spa, departe de agitația marilor orașe, într-un loc de vis din inima Deltei. E o zi importantă pentru Chef Fouad. În doar câteva ore începe seara libaneză, iar totul trebuie să fie impecabil.

De la diversitate la simplitate, de la micul dejun la cină, există ceva unic în felul libanezilor de a găti. De altfel, rețetele libaneze au fost transmise din generație în generație și sunt la fel de bogate astăzi ca și acum câteva secole, ne spune Chef Foad, care a pregîtit pentru această seară un adevărat regal culinar. Cunoaște foarte bine gusturile românilor, așa că este pregătit să facă față și celor mai pretențioși clienți sosiți la resort.

Simplitatea este regula de bază în bucătăria libaneză, spune Chef Fouad în timp ce pregătește marele ospăț. Și totuși, ce face mâncarea libaneză atât de bună, atât de populară în întrega lume? Să fie oare prospețimea produselor, să fie ierburile și condimentele? Credem că este un pic din toate acestea și poate chiar mai mult.

Deși bucătăria libaneză conține în mare parte legume, fructe, pește și fructe de mare, există mâncăruri care au la bază și carnea roșie, cel mai adesea miel marinat in ierburi și mirodenii.

În restaurantul libanez din Crișan e un adevărat furnicar, semn că oaspeții trebuie să sosească. Chef Fouad dă ultimele indicații pentru marea seară libaneză.

10 bucătari și peste 100 de preparate cu specific libanez au fost pregătite în celebrul resort. Relaxat și cu zâmbetul pe buze, Chef Fouad servește și aplaudă, în scurtele pauze, semn că totul decurge conform planului în seara asta.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close