Antena 3 CNN Travel Estimări pentru 2023: Grecia, Turcia și Spania vor fi cele mai căutate destinații turistice

Estimări pentru 2023: Grecia, Turcia și Spania vor fi cele mai căutate destinații turistice

Reduceri semnificative de prețuri, în regim Early Booking, posibilitatea de a cumpăra vacanțe cu plata în rate, creșterea numărului de curse charter și deschiderea aeroportului de la Brașov vor face din 2023 cel mai bun an pentru turism din ultimele trei decenii. Agențiile de turism estimează o creștere față de anul 2019. 

Estimări pentru 2023: Grecia, Turcia și Spania vor fi cele mai căutate destinații turistice
Sursa foto: Paralela45
de Diana Scarlat    |    17 Ian 2023   •   09:04

Agenția de turism Paralela45 prevede vânzări mai bune cu 25-30% față de anul anterior pandemiei, mai ales pentru destinațiile sezonului estival: Grecia, Turcia și Spania. Estimările se bazează pe creșterea nevoii de a călători, după o perioadă lungă de restricții, dar și pe creșterea numărului de zboruri charter care deja includ 14 orașe ale României, inclusiv Brașov, unde urmează să se deschidă noul aeroport.

Numărul curselor charter este cu 20% mai mare anul acesta față de anul trecut, cu precădere spre Turcia, Grecia, Spania, Egipt și Cipru. Cele mai multe zboruri charter sunt pentru Antalya. Turiștii din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Iași, Suceava, dar și din Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța și Brașov au cursă directă din orașul lor și pachete de vacanță de la 398 de euro de persoană, cu toate taxele incluse, la hoteluri de cinci stele, în regim all inclusive. Oferta pentru vara 2023 cuprinde sute de opțiuni de hoteluri sau camere, o parte dintre acestea având prețuri speciale datorită parteneriatelor în exclusivitate ale turoperatorului român. Primele vacanțe în Antalya încep chiar de Paște.

Alte două curse charter sunt organizate de la București spre Bodrum și Dalaman, pentru zonele de vacanță Bodrum, Kusadasi, Marmaris, Fethiye, din mai până la jumătatea lunii septembrie. Cumpărată în Early Booking, o vacanță în Bodrum costă de la 591 de euro de persoană, la un hotel de cinci stele cu all inclusive, iar în Fethiye, preșul unui pachet turistic pornește de la 759 de euro de persoană.  

Vacanțe cu reduceri și în rate

Există majorări de prețuri făcute de hotelieri, în acest an, însă agențile de turism pot regla prețurile, prin vânzările cu discount. Paralela45 a anunțat că aceste creșteri de prețuri și taxa turistică de 2% impusă de Turcia se compensează prin reducerile practicate în perioada de Early Booking, având cele mai mari reduceri de prețuri pentru vacanțele în Turcia. De asemenea, vacanțele pot fi plătite în rate. Paralela45 le oferă turiștilor posibilitatea eșalonării plăților: 10% la înscriere, 15% la termenul limită al pragului Early Booking aplicat la înscriere, 75% cu minimum 30 zile înaintea plecării, pentru a elimina disconfortul financiar cauzat de scumpiri. 

„Extindem oferta de vacanțe în Turcia pentru sezonul 2023 cu zboruri noi din Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța, adăugate celor existente permanent, dar și de pe aeroportul din Brașov, care va fi deschis în luna iunie. Turiștii din Brașov și împrejurimi au la dispoziție vacanțe în Antalya, începând cu 17 iunie, de la 520 de euro/persoană, la hoteluri de cinci stele cu all inclusive. Dar și în Creta, din 19 iunie, cu prețuri de la 385 de euro/persoană/hotel de trei stele”, explică Alin Burcea, CEO Paralela45.

Odată cu extinderea operării din mai multe orașe, în 2023, Paralela45 estimează că va avea un număr de turiști pentru Turcia la fel de mare ca în 2019. În cazul Greciei, se așteaptă la o creștere cu 35% față de 2022. Opt zboruri charter sunt programate pentru vara 2023 din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare, Oradea, Iași, Suceava, Craiova și Brașov. Insulele din oferta verii sunt: Creta (Chania și Heraklion), Zakynthos, Rhodos, Corfu, Santorini, Kos – reluată după mai mulți ani -, dar și Kefalonia – în premieră în acest an. Prețul unei vacanțe în Grecia pornește de la 348 de euro de persoană, în funcție de insulă, hotel, tipul de masă ales. 

Agenția se așteaptă să trimită cu 25% mai mulți turiști în acest an în Spania, față de anul trecut, destinații foarte populare, precum Tenerife, Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Brava sau Mallorca. Vor fi zboruri charter de la București, Cluj-Napoca sau Timișoara. Vacanța de șapte nopți în Spania costă de la 609 euro de persoană, cu toate taxele incluse.

A fost lansată o ofertă foarte bună și pentru Cipru, partea de Nord, cu zboruri din București, Cluj-Napoca și Iași, prețul unei vacanțe pornind de la 546 de euro de persoană, iar o vacanță în Hurghada, cu zbor de la București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, costă de la 543 de euro de persoană. Turiștii din alte zone ale țării care aleg zborurile de la București au acum posibilitatea să-și lase mașina în parcare la Olimpia Airport Parking, plâtind de la 49,99 de lei + TVA pe zi, dacă merg în vacanță prin agenția Paralela45. 

 

×
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close