Antena 3 CNN Travel Insula Lesbos, atracția anului 2024

Insula Lesbos, atracția anului 2024

Ministerul Turismului din Grecia recomandă Insula Lesbos ca una dintre principalele destinații de vacanță, în acest an.

Insula Lesbos, atracția anului 2024
Sursa foto: Freepik.com
de Diana Scarlat    |    25 Mar 2024   •   13:46

Insula Lesbos are o frumuseţe unică și nealterată, care contrastează cu celelalte zone turistice ale Greciei, prin pădurile sale misterioase și zona de litoral ce oferă priveliști magnifice. Este locul ideal pentru cei care caută liniștea între munţii stâncoşi și albastrul apelor, la plajă sau în călătorii. E și un loc perfect pentru a face sport și drumeții, îmbinând relaxarea cu aventura. Insula are și o istorie impresionantă, fiind leagănul poeziei și al filosofiei, din antichitate. Oraşul Eressos este locul de naştere al poetei Sappho şi al lui Theoprastos. Portul, Skala Eressos, este o stațiune vestită, cu o plajă foarte frumoasă.

La o vacanță perfectă contribuie și clima ușor mediteraneană ospitalitatea localnicilor și tradițiile. Există plaje cu nisip şi plaje cu pietriș, toate fiind pitorești și ideale pentru a petrece vacanța în mojlocul naturii, mai ales în numeroasele golfuri izolate, de-a lungul coastei. Clima și izvoarele naturale de pe insulă contribuie la menţinerea vegetaţiei luxuriante. Cei care vor să exploreze și zonele urbane pot vizita Mytilene, capitala insulei și cel mai mare oraş în partea de nord, aici fiind aeroportul şi portul maritim comercial. Pentru o cât mai bună mobilitate, turiștii pot închiria, de lângă port, maşini sau biciclete.

În zona de est poate fi vizitta oraşul Mantamados, celebru pentru brânzeturi şi ceramică fină. Un alt loc ce merită să fie descoperit pe insulă este Skala Sikaminias, un sat de pescari ce și-a păstart tradiția milenară. Alt sat pitoresc se află în capatul de nod-est al insulei, Mithymna (cunoscut și cu denumirea Molivos), unde se poate vizita un castel medieval şi poate fi admirată arhitectura tradiţională a insulei. Molivos este și cea mai renumită stațiune a insulei.

Agențiile de turism din România au început să includă în ofertele de anul acesta și insula Lesbos, unde se poate ajunge cu avionul. Pentru a face excursii pe insulă se poate merge în grupuri organizate, dar și individual, cu autobuze sau cu mașini și scutere ce pot fi închiriate, iar pentru cei care doresc să facă mai multă mișcare în aer liber este recomandată plimbarea cu bicicleta.

×
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close