Antena 3 CNN Travel Maldive, țara insulară unde este mereu vară

Maldive, țara insulară unde este mereu vară

O evadare pe tărâmul verii permanente e posibilă oricâd, în Maldive, o țară formată dintr-un grup de atoli, în Oceanul Indian, în sud-vestul Indiei. Arhipelagul din Marea Laccadivelor este format din 26 de atoli, cu 1.192 de insule dintre care 250 sunt locuite.

Maldive, țara insulară unde este mereu vară
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    12 Ian 2023   •   17:48

Republica Maldive este cel mai mic stat asiatic, atât ca suprafață, cât și ca populație, dar și statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume, perfect pentru plajă și relaxare. Este un adevărat paradis terestru, în mijlocul apelor, cu zone foarte întinse de plajă cu nisip alb, lagune cu apă turcoaz, iar amatorii de peisaje subacvatice se bucură de cele mai frumoase imagini din rezervațiile de recifuri de corali, cu pești multicolori. Fiecare imagine de aici e instagramabilă, iar confortul vacanțelor e la cele mai înalte cote.

Pot fi vizitate atât insulele sălbatice, cât și cele ultramoderne, cu resorturi de lux și bungalow-uri pe apă, cu zone de SPA amenajate în interior, cu alge și plante idigene, la cele mai înalte standarde de calitate. Iar pentru amatorii de adrenalină, în această oază de relaxare, sunt foarte multe posibilități de practicare a sporturilor nautice - surfing, diving, ski nautic, dar și snorkeling, pentru cei care vor să se bucure de priveliștile subacvatice. Cei care se încumetă pot naviga sau pot pescui în larg. Pentru cei care fac plajă se recomandă folosirea papucilor, pentru că structura malurilor se modifică de la un an la altul, mareele producând eroziune.

Resorturi de lux sunt pe toate insulele

Cea mai frecventată zonă turistică este Ari Atoll, compusă din două secțiuni administrate separat: Ari Atoll de Nord și Ari Atoll de Sud. Aici se poate ajunge în circa 30 de minute cu hidroavionul, din capitala Male. Ari Atoll cuprinde peste 20 de insule cu stațiuni turistice, cele mai populare fiind Ari Beach, Halaveli și Maayafushi. Este zona cea mai căutată de amatorii de scuba diving, iar fiecare resort oferă turiștilor inclusiv echipamente și antrenori pentru aceste activități.

Mica insulă naturală de atoli Rasdhoo, Rasdu Atoll, insula Thoddoo și Toddu se află în zona Ari Atoll de Nord. Multe dintre insulele acestui atol au fost locuite din cele mai vechi timpuri, existând numeroase dovezi arheologice din perioada budistă, adică de peste 1.000 de ani. Budismul a fost religia predominantă în Maldive până cel puțin în secolul al XII-lea d.Hr. Religia predominantă a fost apoi Islamul, iar una dintre cele mai vechi moschei se poate vizita în insula Fenfushi, în zona Ari Atoll de Sud - Alifu Dhaalu Atollâ

Capitala Insulelor Maldive, Male, se află în sudul zonei Nord Male Atoll, unde este și centrul turismului din Maldive, cu cel mai mare număr de stațiuni. Aici este și o zonă extinsă de shopping, la Singapore Bazaar, unde se comercializează și foarte multe produse locale, tradiționale. O altă zonă frecventată de turiști este Lhaviyani Atoll, care include 54 de insule, dintre care doar 4 sunt locuibile. Are capitala la Naifaru, iar celelalte zone locuite sunt Hinnavaru, Kurendhoo și Olhuvelifushi. Atolul are și 4 stațiuni: Kuredhu, Komandoo, Kanuhuraa și Palmbeach.

Pe toate insulele locuite există foarte multe facilități de cazare, relaxare, sporturi acvatice și distracție. Și ofertele agențiilor de turism din România sunt foarte bune: o vacanță cu șapte nopți de cazare, la un resort de 4 stele, pornește de la 1.700 de euro de persoană, zboruri și transferuri incluse și masa în regim de demipensiune, la Nord Male Atol, la Summer Island Maldives, iar prețul unui pachet turistic de șapte nopți, cu zboruri, transferuri și pensiune completă, la un hotel de 4 stele, precum Cinnamon Dhonveli Maldives, pe aceeași insulă, pornește de la 1.970 de euro de persoană.

×
Subiecte în articol: Maldive
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close