Antena 3 CNN Travel Marocul este pe lista scurtă a preferințelor românilor

Marocul este pe lista scurtă a preferințelor românilor

În ultimii ani, tendința turiștilor români a fost aceea de a alege destinații exotice, unde se pot caza în condiții de lux și pot face cât mai multe excursii opționale. Marocul este una dintre aceste destinații, pentru care agențiile de turism au oferte foarte bune.

Marocul este pe lista scurtă a preferințelor românilor
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    02 Feb 2023   •   11:01

Un top 5 al celor mai vizitate obiective turistice din Maroc se numără Chefchaouen, cunoscut și drept Orașul Albastru, Ouarzazate, denumit și Poarta Saharei, Casablanca, Palatul Bahia și bazarul din Marrakech.

Cei mai mulți români aleg circuitele complexe, iar acestea presupun cazare în mai multe orașe. În ultimii ani, cursele charter direct spre Marrakech au scăzut semnificativ costurile unei vacanțe în Maroc și au dus la o creștere a numărului românilor care își fac vacanțele în această destinație.

Marrakech este și el mai vizitat oraș, fiind centrul administrativ al regiunii cu același nume, din sud-vestul Marocului, situat la circa 150 de kilometri distanță față de coasta Oceanului Atlantic. Orașul are peste un milion de locuitori, fiind și unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, renumit pentru grădinile și monumentele arhitecturale din zona veche a orașului, numită Medina.

Cei care vor să se bucure cât mai mult de vizita în Maroc pot cere un tur de oraș, cu ghid local. În Marrakech, un astfel de tur include vizite la Palatul Bahia, moscheea Koutoubia, Medersa Ben Youssef și Medina, Piața Jemaa el-Fnaa și bazarul denumit popular „Souk”. De asemenea, este bine-venită o vizită la Chefchaouen, un impresionant oraș ale cărui clădiri sunt vopsite în albastru. Se mai pot face excursii la Ouarzazate, denumit „Poarta Deșertului”, cunoscut pentru numeroasele producții de la Hollywood filmate aici, dar și pentru fortul Ksar Aït Benhaddou.

Delicii ale gastronomiei locale

Marocul are și o bucătărie tradițională specială. Cel mai popular fel de mâncare marocan este Tajine, un preparat denumit după vasul de lut în care este gătit. Acesta poate fi gătit din carne de miel sau pui, legume și orez. Alte specialități locale care trebuie încercate în timpul unei vacanțe în Maroc sunt Couscous sau sardine la grătar. B’stilla, de asemenea, este o plăcintă cu carne de pasăre, care combină gustul sărat cu cel dulce, dar ar mai trebui încercate și Zaalouk, Maakouda, supa de linte, Maamoul și ceaiul marocan de mentă. Șofranul, cel mai scump condiment din lume, este întâlnit în multe preparate marocane pe bază de carne, la fel ca multe alte ingrediente locale care sporesc farmecul autentic al destinației.

Printre pachetele turistice preferate de turiștii români care călătoresc în Maroc se numără circuitul care leagă orașele imperiale și un circuit în zona Marrakech - Agadir, pentru care prețurile pornesc de la circa 630 de euro de persoană. De asemenea, circuitul Spania & Maroc, cu prețuri de la circa 650 de euro de persoană, sau circuit Marrakech & Sahara, de la circa 800 de euro de persoană, cu zboruri charter spre Marrakech. Printre cele mai căutate hoteluri din Maroc, preferate de turiștii români, se numără Sofitel Agadir Royal Bay (5 stele), Kenzi Europa (4 stele) și Al Moggar Garden Beach Resort (3 stele).

Există și oferte pentru circuite mai lungi, care leagă Spania de Maroc sau Spania-Portugalia-Maroc. Unele pot include croaziere de mai multe zile și excursii opționale la cele mai importante obiective turistice din cele trei țări. Într-un astfel de circuit complex, pot fi observate mai ales influențele culturale care au făcut să se întrepătrundă arhitectura și gastronomia din cele trei țări, în mai multe perioade ale istoriei.

×
Subiecte în articol: maroc
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close