Antena 3 CNN Travel Minunatele lacuri ale Elveției și Italiei, într-un circuit de primăvară

Minunatele lacuri ale Elveției și Italiei, într-un circuit de primăvară

Elveția nu este doar o destinație de schi perfectă, ci poate fi vizitată în orice anotimp, pentru splendorile pe care le oferă.

Minunatele lacuri ale Elveției și Italiei, într-un circuit de primăvară
Sursa foto: Premio Travel
de Diana Scarlat    |    31 Ian 2024   •   14:49

Un circuit turistic ideal pentru primăvară și vară leagă nordul Italiei de Elveția, cu vizitarea celor mai frumoase orașe italiene și a minunatelor lacuri elvețiene. Un astfel de circuit complex care face legătura perfect între natură și cultură costă circa 1.400 de euro, pentru 8 zile, incluzând zborurile, transferurile și mai multe excursii.

Agenția Premio Travel are o astfel de ofertă, cu zbor de la București la Milano, prima parte a călătoriei fiind dedicată vizitării obictivelor turistice din acest oraș fabulos: celebrul Dom din Milano, Piața Centrală, Castelul Sforzesco și Piazza Mercanti - centrul economiei medievale.

În cea de-a treia zi a circuitului se pornește într-o excursie la Lacul Como, inclusă în pachetul turistic, iar cei care doresc pot face și o excursie opțională, cu barca, la Bellagio.

Lacul Como, cunoscut și sub numele de Lario, este al treilea ca mărime dintre lacurile italiene. Forma lacului a fost dată de topirea ghețarilor combinată cu acțiunea erozivă a vechiului râu Adda care a dus la formarea a două ramuri în partea de sud. Lacul este situat la granița italo-elvețiană, iar orașul Como din Italia are vedere la capătul de sud-vest al lacului.

Următoarea zi este dedicată vizitării lacului Maggiore, ca excursie opională, trecând prin Stresa, cu vizitarea Insulelor Borromea, unde se află un superb palat și Isola dei Pescatori (Insula pescarilor).

Orașul oferă o priveliște splendidă către Lacul Maggiore, în Golful Borromeo cu vedere la Insulele eponime care reprezintă principala atracție a regiunii, Stresa fiind una dintre cele mai populare atracții turistice ale Italiei.

Se mai poate face o excursie opțională la lacul Lugano, legat de orașul cu același nume, al treilea cel mai important centru financiar al Elveției.

În acest colț de rai al Elveției nu trebuie ratată o călătorie cu telecabina, pentru a ajunge la cel mai înalt punct de observație din Lugano: Monte San Salvatore. Într-o altă zi se poate vizita Verona și Sirmione (Lacul Garda), în Italia.

Sirmione este un oraș medieval înconjurat de grădini și plaje pe malul Lacului Garda. În cadrul circuitului este programată și o excursie la Orta S. Giulio și lacul Orta, o bijuterie din regiunea Piemont, iar opțional se poate face o plimbare cu barca.

×
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close