Antena 3 CNN Travel Principatul Monaco, vizitat într-o singură zi

Principatul Monaco, vizitat într-o singură zi

Una dintre cele mai luxoase destinații turistice din lume, principatul Monaco, poate fi vizitat într-o singură zi. Circuitele turistice pe Coasta de Azur leagă, de cele mai muulte ori, Cannes, Monaco și Saint-Tropez.

Principatul Monaco, vizitat într-o singură zi
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    09 Iun 2023   •   14:30

De la Cannes se poate ajunge la Monaco, prin Eze și La Turbie, sate de pe Riviera Franceză. Principatul Monaco este un oraș-stat și microstat suveran, situat pe Riviera Franceză, cu ieșire la Marea Mediterană.

Este un principat reglementat sub o formă de monarhie constituțională, iar Prințul Albert al II-lea este șef de stat - un monarh constituțional, care deține o imensă putere politică. Casa de Grimaldi conduce statul Monaco, cu scurte întreruperi, încă din 1297.

Cel mai populat, dar și cel mai faimos cartier din Monaco este Monte Carlo. Monaco este țara cu 30% din populație era alcătuită din milionari, la fel ca orașele Zürich sau Geneva. Monte Carlo nu este capitala statului Monaco, ci o subdiviziune a orașului-stat. Este renumit mai ales pentru cazinourile sale și pentru faptul că este domiciliul unui număr foarte mare de VIP-uri din întreaga lume.

Valoarea simbolică a Palatului Princiar

Unul dintre principalele obicetive turistice este Palatul Princiar, unde cel mai important moment al zilei este ceremonia de schimbare a gărzilor. Este reședința actuală a principelui de Monaco, dar valoarea simbolică a palatului este dată mai ales de faptul că reprezintă și o întruchipare a tradiției arhitecturale antice a principatului, fiind construit pe locul unei cetăți în anul 1215, de la începuturile dinastiei care a condus aproape tot timpul acest principat independent. Locului i se conferă o importantă valoare mistică, fiind foarte important pentru istoria monarhiei și a statului.

Cei mai mulți turiști care ajung aici vizitează și Catedrală, Muzeul Oceanografic și Palatul de Justiție. Dar cel mai important obiectiv rămâne faimosul Monte Carlo, unde prima vizită se face, de obicei, la celebrul Cazinou construit în 1878 de renumitul arhitect Charles Garnier.

Cazinoul a devenit faimos datorită seriei de filme cu James Bond. Apoi se face o vizită la Hotel de Paris, la fel de celebru, admirat de milioane de turiști și pentru grădinile sale impunătoare. Portul Monte Carlo, la fel ca portul de la Cannes, impresionează prin numărul foarte mare de ambarcațiuni de lux care pot fi admirate, iar priveliștea este încântătoare.

Una dintre cele mai frumoase zone de relaxare, la soare sau sub palmieri, este plaja Larvotto. Este o plajă artificială, împărțită în mai multe sectoare, unele cu plată, altele gratuite.

Pe toată suprafața plajei există dușuri, toalete și cabine de schimb pentru turiști. Imaginea pe care o oferă această plajă este fascinantă, fiind situată între mai multe lumi: luxul cazinourilor, hotelurilor și restaurantelor se întâlește cu nisipul alb, zona de agrement și peisajul oferit de apa albastră, pe care în permanență circulă ambarcaiuni de toate felurile, de la veliere sau bărci, până la vase de coazieră.

Prețul unei excursii opționale de o zi la Monaco și Monte Carlo, în cadrul unui circuit pe Coasta de Azur, pornește de la 60 de euro de persoană, dar poate ajunge până la 500 de euro de persoană, în funcție de tipurile de oferte ale agențiilor de turism.

×
Subiecte în articol: monaco
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close