Antena 3 CNN Travel Punta Cana, raiul plajelor tropicale, în Caraibe

Punta Cana, raiul plajelor tropicale, în Caraibe

Una dintre noile destinații preferate de români este Punta Cana, în Republica Dominicană, unde plajele însorite sunt perfecte tot timpul anului.

Punta Cana, raiul plajelor tropicale, în Caraibe
Sursa foto: Freepik.com
de Diana Scarlat    |    27 Feb 2024   •   11:50

Punta Cana este una dintre cele mai frumoase zone turistice ale Republicii Dominicane. Situată în mijlocul Mărilor Antile, între Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor, Republica Dominicană se întinde în zona centrală și de est a insulei Hispaniola, una dintre cele mai mari insule din Arhipelagul Antilelor Mari, Caraibe, pe care o imparte cu statul Haiti.

Punta Cana a devenit zonă turistică după anul 1969, când niște investitori americani au cumpărat o suprafață de 77 de kilometri pătrați de pe coasta de est a Republicii Dominicane.

Denumirea Punta Cana a fost dată de acești investitori, după numele unui hotel local. Zona era locuită de pescari și nu existau drumuri de acces, dar a-nflorit în scurt timp, devenind o atracție turistică faimoasă în întreaga lume, mai ales datorită plajelor cu nisip alb, pline de palmieri, unde se poate face vacanța ideală.

În anul 1971 a fost deschis primul hotel, iar în 1984 s-a deschis primul aeroport. De atunci, la Punta Cana au ajuns milioane de turiști.

Un sejur la plajă poate fi completat perfect cu sporturile și aventura, de la golf la echitație, surfing sau snorkeling. Hotelurile oferă confortul specific destinațiilor exotice, iar restaurantele și cluburile se întrec în meniuri cu specific local, mâncăruri și băuturi tropicale care devin atracții în sine. Pentru cei care își petrec vacanța aici se organizează evenimente, spectacole și chiar cursuri de dans.

Cea mai bună plajă din Punta Cana este Bavaro - sau Playa Bibijagua, cum o numesc localnicii. Este ideală pentru cei care caută în special liniște, intimitate și romantism. Aici sunt resorturi balneare și o multitudine de cluburi, cazinouri, restaurante și hoteluri.

Pentru cei care vor să facă mișcare în aer liber, sunt cursuri de echitație și tururi ghidate de călărie, dar se poate practica și ciclism montan, există piste de biciclete și se pot face, bineînțeles toate tipurile de sporturi acvatice. Pentru copii, atracția principală este Bavaro Adventure Park, unde sunt și tuneluri secrete care le pun la încercare spiritul de aventură.

Foarte aproape de Punta Cana este o altă plajă celebră, Macao, una dintre puținele plaje publice din Caraibe, iubită mai ales de surferi. Există și posibilitatea de a face cursuri de surfing. Aici se mai pot face excursii cu cvadricicluri și ATV-uri. Este singura plajă virgină, fără hoteluri. O altă plajă faimoasă este Juanillo, din zona Cap Cana, în zona sudică. Până de curând era doar un sat pescăresc aici, dar s-a dezvoltat ca zonă turistică după ce a fost integrată ca parte a unui proiect care a avut ca scop dezvoltarea resorturilor all inclusive.

Foarte apreciată este și plaja Uvero Alto, pe coasta de est a Republicii Dominicane, iubită, de asemenea, de cei care practică windsurfingul și surfingul tradițional.

O ală plajă faimoasă este Arena Gorda este una dintre cele mai mari plaje din Republica Dominicană, premiata cu steagul albastru, situată la sud de plaja Macao și la nord de Bavaro.

×
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close