Antena 3 CNN Externe Destin terminat în mizerie. Povestea uimitoare a singurului urmaş al celui mai fioros dictator

Destin terminat în mizerie. Povestea uimitoare a singurului urmaş al celui mai fioros dictator

Destin terminat în mizerie. Povestea uimitoare a singurului urmaş al celui mai fioros dictator
Sursa foto: Foto: gawker.com
de O.P.    |    29 Noi 2011   •   09:01

Lana Peters a murit după o luptă crâncenă cu un cancer de colon. Pe numele ei real Svetlana Stalina, singura moştenitoare a lui Stalin s-a născut în 1926 în Uniunea Sovietică.

După 41 de ani de la naşterea sa a provocat un scandal uriaş atunci când a fugit din ţară, cerând azil politic în SUA. Imediat ce s-a stabilit peste Ocean, Svetlana a început să critice virulent regimul de la Kremlin.


"Când ieşeam pe stradă, oamenii începeau să strige: "Uite-o pe fiica lui Stalin, fiica lui Stalin!"... s-ar fi aşteptat să scot o puşcă şi să încep să trag în oameni. Alţii cred că sunt ca o bombă atomică împotriva Rusiei. Ei bine, nu sunt nici una, nici alta. Sunt undeva la mijloc şi vreau să mă bucur de viaţa mea!", a declarat Stalina.

Abia în 1984 a reuşit să ajungă pentru scurt timp în Uniunea Sovietică, unde a şi trăit o perioadă la Tbilisi.

A fost întrebată în repetate rânduri de relaţia pe care ea o avea cu tatăl ei, Lana declarând: "Era un om simplu, necioplit, dar şi foarte dur. Vedea toate lucrurile în alb sau negru, nu era nimic nuanţat. Pe mine mă iubea şi îşi dorea să devin o marxistă model, şi bine educată!", a declarat Svetlana Stalina.


×
Subiecte în articol: stalin Uniunea Sovietica decese
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Cât vor plăti șoferii
x close