Antena 3 CNN Actualitate "Am mutat terapia intensivă într-un avion!". Mărturiile medicilor SMURD care i-au însoţit pe răniţii din Colectiv în străinătate

"Am mutat terapia intensivă într-un avion!". Mărturiile medicilor SMURD care i-au însoţit pe răniţii din Colectiv în străinătate

"Am mutat terapia intensivă într-un avion!". Mărturiile medicilor SMURD care i-au însoţit pe răniţii din Colectiv în străinătate
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Noi 2015   •   11:02

Zile nedormite, zeci de ore de pregătiri şi un efort colectiv. Este pe scurt povestea medicilor de la SMURD care i-au însoţit pe răniţii de la Clubul Colectiv la clinicile din Marea Britanie, Norvegia şi Belgia.

Cadrele medicale spun că au plecat fără să clipescă de lângă familiile lor cu un singur gând - ca toţi răniţii să ajungă cu bine la spitalele din străinătate şi să se întoarcă acasă sănătoşi.

Echipa de medici şi asistente de la SMURD Târgu Mureş a participat la trei misiuni de transfer în străinătate al răniţilor din clubul Colectiv. Primul drum l-au făcut în Belgia, unde au dus 8 pacienţi. Alţi zece au fost însoţiţi de medicii mureşeni în Norvegia şi Marea Britanie.

Orele de supraveghere şi îngrijire a pacienţilor au trecut neobservate pentru cadrele medicale.

După o asemenea experienţă, medicii de la Târgu Mureş au o singură dorinţă.

"Cea mai mare satisfacţie pentru noi ar fi să-i vedem sănătoşi. Să-i vedem bine şi să-şi continue viaţa pe care au început-o. Asta e cea mai mare satisfacţie a noastră", a spus unul dintre medici.
 
Din echipa SMURD Târgu Mureş care a participat la transferurile răniţilor din clubul Colectiv în străinătate au făcut parte trei medici primari specialişti, doi medici rezidenţi şi patru asistenţi medicali.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close