Antena 3 CNN Actualitate Antena 3, pe urmele unor averi colosale

Antena 3, pe urmele unor averi colosale

Antena 3, pe urmele unor averi colosale
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Ian 2018   •   22:27

Scandalul Panama Papers pare să fi fost foc de paie în ochii autorităților de la noi, însă este de departe una dintre cele mai spectaculoase investigații internaționale.

Documentele care fac obiectul acestor dezvăluiri și care au fost analizate de peste 370 de jurnaliști din 78 de țări aparțin Mossack Fonseca, o puternică firmă de avocatură, de servicii juridice, cu sediul central în Panama, cu filiale în 35 de țări.

În presa de la noi s-a discutat despre o listă cu 100 de români care și-au ascuns averile în paradisurile fiscale.

Primul nume care iese în evidență este al miliardarului de origine română Frank Timiș, care s-ar fi aflat în spatele structurii de proprietate de la Rafinăria Rafo. Inițiatorul afacerii Roșia Montană ar fi folosit o firmă înființată în Bahamas de avocații Mossack Fonseca pentru a demara în 1997 afacerile din România. În 2011 a fost declarat cel mai bogat român, cu o avere de peste un miliard euro.

Corneliu Iacobov este un alt nume care apare în scandalul Panama Papers și el ar fi apelat la firma de avocatură pentru a crea compani paravan și off-shore, care ascund adevărații beneficiari.

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, îngroașă și el lista celor care apar în documente. Este una dintre cele mai bogate persoane din România.

Mai multe în video de mai jos:

 

×
Subiecte în articol: Editie Speciala milionari Panama Papers
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close