Antena 3 CNN Actualitate CASS 2018: Cine este asigurat automat la sănătate, fără să achite contribuție!

CASS 2018: Cine este asigurat automat la sănătate, fără să achite contribuție!

CASS 2018: Cine este asigurat automat la sănătate, fără să achite contribuție!
11 Ian 2018   •   18:55

Copiii si tinerii care isi continua studiile, gravidele, pensionarii, cei condamnati sau arestati sunt principalele categorii care beneficiaza de asigurare automata la sanatate, desi nu platesc contributie in acest sens (CASS).

Lista este insa mult mai lunga si a fost completata chiar anul trecut. Oricum ar fi, daca aceste persoane obtin venituri lunare de peste valoarea unui salariu minim brut si pentru care legea fiscala impune obligatia de a plati CASS, atunci situatia se schimba.

Categoriile de persoane care nu sunt nevoite sa plateasca CASS, dar beneficiaza gratis de servicii medicale in sistemul de sanatate public sunt stabilite in Codul fiscal. Concret, ne referim la urmatorii:

• copiii pana la varsta de 18 ani, dar si cei intre 18 si 26 de ani, daca sunt elevi, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenti, precum si persoanele care urmeaza modulul instruirii individuale, pe baza cererii lor, pentru a deveni soldati sau gradati profesionisti;

• tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului;

• sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;

Continuarea, pe Avocatnet.ro.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close