Antena 3 CNN Actualitate Câţi bani trebuie să economiseşti pentru a te putea pensiona la 40 de ani

Câţi bani trebuie să economiseşti pentru a te putea pensiona la 40 de ani

Câţi bani trebuie să economiseşti pentru a te putea pensiona la 40 de ani
03 Sep 2018   •   16:29

Cu cât economiseşti mai mult, cu atât vei putea să ieşi la pensie mai repede. Care este însă suma care îţi permite să renunţi la job la 40 de ani?

Pentru a afla care e valoarea ideală, stabileşte mai întâi ce sumă cheltui anual. Odată determinată aceasta, înmulţeşte cu 25 şi asta va fi suma pe care trebuie să o ai în bancă pentru a te putea pensiona, scrie businessmagazin.ro.

Spre exemplu, dacă suma cheltuită anual e de 25.000 de lei, te vei putea pensiona când contul tău de economii atinge valoarea de 625.000 de lei. Dacă cheltuielile tale anuale se ridică la 40.000 de lei, va trebui să economiseşti 1 milion de lei.

Dacă reuşeşti să strângi banii până la 40 de ani, economiile îţi vor asigura o viaţă uşoară până la 65 de ani. Pentru a nu mai fi nevoit să munceşti niciodată, cea mai bună soluţie e plasarea unei sume într-un fond care să îţi aducă o dobândă de 4-5% pe an.

Prin urmare, faceţi calculele şi deschideţi un cont de economii, pentru că s-ar putea să ieşiţi la pensie mai repede decât v-aţi imaginat.

×
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close