Antena 3 CNN Actualitate Ce a declarat Sebastian Ghiță despre Victor Ponta

Ce a declarat Sebastian Ghiță despre Victor Ponta

Ce a declarat Sebastian Ghiță despre Victor Ponta
29 Mar 2016   •   14:43

Deputatul Sebastian Ghiță a precizat marți că procurorul Liviu Tudose a mers la Victor Ponta pentru a-i duce o invitație la un concert al Filarmonicii din Ploiești, iar el nu a fost prezent la această întâlnire, adăugând că de un an, pe căi directe sau indirecte, se dorește ca el să facă denunțuri împotriva fostului premier, scrie Agerpres.

Citiți și: Comisia Juridică: Sebastian Ghiță poate fi reținut, dar nu poate fi arestat

La Parlament, Ghiță le-a explicat jurnaliștilor că în dosar se arată că procurorul Liviu Tudose a spus într-un denunț că a fost la Victor Ponta împreună cu el, iar Ponta i-a oferit lui Tudose o funcție de director al Departamentului pentru Luptă Antifraudă.

"Procurorul (Liviu Tudose — n.r.) a ajuns arestat și fără posibilitatea să se apere și nu a reușit să menționeze faptul că dânsul a mers la Victor Ponta pentru a-i duce o invitație la un concert al Filarmonicii din Ploiești, unde erau copii mulți și unde fiica procurorului concerta. Invitația și întâlnirea, la care eu nu am fost, era la șase luni de zile după ce acel presupus dosar din care se scoteau informații se trimisese în instanță. Eu nu am fost la acea întâlnire, motiv pentru care nu pot să susțin nimic. Susțin doar că întâlnirea despre care se menționează, dintre procuror și Ponta, nu a avut ca scop funcții, propuneri. Eu știu despre ce a fost vorba", a declarat Ghiță.

El a adăugat că, în acest context, construcția logică a procurorilor este bazată "pe denunțuri" și "asezonată" cu denunțul unui "personaj cu șase arestări, acuzat de trafic de droguri, proxenetism, contrabandă cu țigări și multe altele, cu relații cu toate clanurile de interlopi și care a ajuns un tip crezut".

Sebastian Ghiță a menționat că nu a avut niciodată relații personale sau de afaceri cu denunțătorul său Răzvan Alexe.

"Nu am fost partener de afaceri niciodată, nu am avut relații cu acel personaj. Îmi pare rău că instituții ale statului par să conteze pe cuvântul dânsului", a mai declarat Ghiță.

O altă acuzație care i s-a adus deputatului a fost aceea de șantaj, mai exact, potrivit acestuia, a mai fost acuzat că la Realitatea Tv, în 2011, se difuzau reportaje agresive împotriva unei firme de construcții.

"Nefiind arestat ca ceilalți, am putut să aduc probe, respectiv toate știrile din acea perioadă, cuvânt cu cuvânt, care să demonstreze că nu a existat, așa cum pretinde denunțul mincinos, niciun reportaj agresiv la adresa acelei firme sau acelei persoane, de aceea este exclusă vreo acuzație de șantaj", a afirmat el.

Ghiță a mai spus că o altă chestiune despre care s-a discutat la Comisia juridică a Camerei a fost folosirea de informații din dosar, acesta pretinzând că "e o practică a procurorilor cu ziariștii acceptați, acreditați sau utilizați ca atunci când documentele ajung la Comisia juridică sau când ajung pentru arestare în instanță, jurnaliștilor să li se ofere, pe surse, informații ca să ajungă să ne certe pe noi ceilalți".

"Realitatea este că singurul deputat care a citit acest document secret din dosar am fost eu și că atunci când documentul secret a fost văzut la apropiata dosarelor penale, Sorina Matei, pe blog, care și-a și permis să dea vina pe colegii mei din Comisia juridică, toată lumea s-a mirat și toți și-au dat seama că asta fac procurorii — scot informații din dosar și le dau jurnaliștilor, le povestesc rudelor, prietenilor. Doar procurorul, nu șeful său, nu adjunctul șefului, nu ofițerul SRI, nu polițistul judiciar, doar el este dator, prin lege, să își protejeze informația din dosar. Procurorul trebuie să își facă ancheta lui și să nu spună nimănui date din dosar, poate să hotărască în cadrul anchetei să răspândească informații pentru a vedea cum reacționează cei urmăriți, e treaba lui și e ceva legal, dar după ce o face nu mai poate să acuze pe nimeni, un cetățean, că la o nuntă sau la un botez povestește că a auzit că Vasile e ascultat, că Ionel va fi arestat, că firma aia va fi distrusă", a mai afirmat Ghiță.

Deputatul a arătat că a ajuns în situația de a avea probleme penale de un an, mai exact după ce PSD a pierdut alegerile prezidențiale, pentru că, "pe căi directe sau indirecte", se dorește ca el să facă denunțuri contra lui Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita Victor Ponta
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close