Antena 3 CNN Actualitate Consultare publică la Sinteza zilei: Cum s-a văzut ieșirea lui Iohannis în mijlocul protestatarilor

Consultare publică la Sinteza zilei: Cum s-a văzut ieșirea lui Iohannis în mijlocul protestatarilor

Consultare publică la Sinteza zilei: Cum s-a văzut ieșirea lui Iohannis în mijlocul protestatarilor
23 Ian 2017   •   22:02

Mihai Gâdea a invitat telespectatorii Antena 3, luni seară, la Sinteza Zilei, la o consultare publică în legătură cu ieșirea președintelui Klaus Iohannis la protestele din București și solicitarea unui referendum pe tema grațierii.

Petru Nicolicea, din Timișoara: ”Ieșirea lui Iohannis în stradă a fost abuzivă. Alt rol are președintele României, decât a ieși în stradă. El în altă parte trebuie să fie, nu acolo”.

Lucian Câmpeanu, din Constanța: ”Putea să iasă pe post și să salute protestul, dar să roage să nu apară violență, dar nu are ce căuta în mulțime. El e imaginea României. Nu mi se pare normal să ieși la proteste împotriva guvernului care reprezintă majoritatea care a fost votată”.

Dan Andrei, din Cluj-Napoca: ”E o încercare de a aduce bile albe la imaginea președintelui”.

Alexandru, din Slobozia: ”Ghinion că nu a fost în vacanță! Eu cred că președintele nu avea ce să caute acolo. Eu sunt unul dintre cei care l-au votat”.

Valentin Stan, din Ialomița: ”Un președinte nu trebuie să se preteze la un asemenea gest. Prin ieșirea în stradă nu a făcut decât să fie garantul protestului din stradă, nu al Constituției sau al statului de drept”.

Bogdan, din București: ”Mitingul nu a fost legal. Președintele s-a asociat unei acțiuni ilegale”.

Constantin, din Iași: ”Domnul președinte ar trebui să facă tot ce îi stă în putere pentru țara asta și sa aprobe tot ce e bine pentru noi”.

Alexandru, din Călărași: „Domnul președinte, prin prezența în mijlocul manifestanților, a încălcat un principiu fundamental. Acela de a fi președintele tuturor românilor”

Cristian, din Cluj Napoca: „Mă deranjează tratamentul preferențial. Nu pot să cred că 15.000 sau 20.000 de mii de oameni reprezintă voința poporului. Voința poporului s-a văzut în urmă cu câteva săptămâni, la alegeri. (...) Președintele este pus acolo să rezolve problema, nu să protesteze”.

Oana, din Roman: „Domnul Klaus Iohannis iese în stradă să ne spună ce e indignat. De ce? Noi am votat cu penali, da? Noi vrem penali, căci ei s-au gândit la un act de clemență”

Viorica, din Câmpina: „Parcă prea e încurajat Klaus Iohannis să se comporte așa. Au rămas cam multe lucruri suspendate. Mă refer la povestirile cu judecătorii și procurorii”

Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat protestatarilor care au ieșit duminică, în Piața Universității, nemulţumiţi de modificările care ar urma să fie aduse legislaţiei penale.

El a mers o perioadă cu mulţimea, timp în care protestatarii strigau ''Iohannis e cu noi''. Ulterior, preşedintele s-a urcat în maşină, s-a deplasat pe bd. Magheru, după care a coborât din nou, a intrat în mulţimea de protestatari şi i-a salutat.

Foto: Klaus Iohannnis/Facebook

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close