Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu: Menestrelul Tudorel cântă pe nas execuția teroriștilor DNA

Cristian Tudor Popescu: Menestrelul Tudorel cântă pe nas execuția teroriștilor DNA

Cristian Tudor Popescu: Menestrelul Tudorel cântă pe nas execuția teroriștilor DNA
30 Mar 2017   •   09:20

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu comentează, joi, într-un editorial, modul în care ministrul justiției Tudorel Toader a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazar și șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

''În anumite locuri de detenție, teroriștii capturați sunt omorâți de mai multe ori. Duși, de pildă, sub o spânzurătoare, li se pune o cagulă oarbă pe cap, sunt suiți pe scăunel și li se bagă gâtul în laț. Cineva citește o sentință, urmează niște secunde în care insul respectiv psihic moare. Apoi, e dat jos și retrimis în celulă. Unii dintre autorii pseudoexecuției râd satisfăcuți.

Așa râdea ieri ministrul Tudorel. „Este că v-au trecut toate sudorile?”, spunea rânjetul său periodic, în vreme ce își recita poliloghia încheiată cu singura frază care conta: „Nu e oportună revocarea procurorilor-șefi”.

 „Nu e oportună”... Nu că n-ar fi corectă, nu că n-ar fi îndreptățită prin tot ce spun, nu că n-ar fi așteptată de prietenii Justiției, dar, vedeți dumneavoastră, nu e momentul!
Mai bine de o jumătate de ceas, ministrul Tudorel a mitraliat DNA din toate pozițiile, repetând că și-a depășit atribuțiile, că a încălcat separația puterilor în stat, că a creat presiuni asupra Guvernului, intimidând și descurajând legiuitorul delegat.''

Continuarea, pe Republica.ro.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close