Antena 3 CNN Actualitate Criza imigranţilor îi îmbogăţeşte pe profitori. Cine sunt românii care speculează tragedia

Criza imigranţilor îi îmbogăţeşte pe profitori. Cine sunt românii care speculează tragedia

Criza imigranţilor îi îmbogăţeşte pe profitori. Cine sunt românii care speculează tragedia
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
29 Aug 2015   •   09:23

Criza imigranţilor din Europa îi îmbogăţeşte pe cei care profită de dramele pe care le trăiesc refugiaţii din Orientul Mijlociu şi nordul Africii. 

 
Călăuzele le cer imigranţilor mii de euro şi le promit în schimb o călătorie în siguranţă către Occident. 
 
Mulţi dintre cei care se ocupă cu traficul de persoane sunt cetăţeni români. Cel puţin 20 de români au fost arestaţi în ultimele zile în Europa după ce, în maşinile lor, au fost găsiţi mai mulţi refugiaţi pe care încercau să-i treacă ilegal graniţa.
 
Un şofer român a fost reţinut de poliţiştii maghiari după ce în urmă cu o zi a provocat un accident pe autostrada M5 din Ungaria: s-a răsturnat cu o dubă în care erau cel puţin 18 migranţi sirieni. 10 dintre ei au fost răniţi.
 
Alţi 16 români au fost reţinuţi de poliţiştii maghiari pe 26 august, la Budapesta.
 
Traficanţii de persoane profită de tragedia prin care trec miile de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi le cer bani grei pentru a-i duce, de multe ori în condiţii extrem de dificile, în ţările mai bogate din vestul Europei. 
 
Pe lîngă cei 18 români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane, alţi doi au fost arestaţi la Regensburg de autorităţile germane, în timp ce transportau 13 sirieni într-un microbuz. Şi în Austria au fost reţinuţi doi conaţionali.
 

×
Subiecte în articol: criza imigranti criza imigranţilor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close