Antena 3 CNN Actualitate Cum se pregăteşte România pentru valul de imigranţi

Cum se pregăteşte România pentru valul de imigranţi

Cum se pregăteşte România pentru valul de imigranţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Aug 2015   •   13:28

România se pregăteşte pentru valul de imigranţi. Ţara noastă va construi noi centre de primire şi a pregătit o legislaţie nouă pentru refugiaţi. 

 
Conform proiectului publicat pe site-ul Minsterului de Interne, creşte norma de hrană pentru azilanţi şi sumele pentru haine şi igienă personală. 
 
Uniunea Europeană a propus României să primească un număr de 2.632 de imigranţi, însă în acest moment ţara noastră dispune doar de 950 de locuri în cele şase centre de primire. Centrele sunt ocupate doar în proporţie de 20%.
 
Conform unui raport al Guvernului, pentru întâmpinarea valului de imigranţi, ar fi nevoie de suplimentarea locurilor în centrele de la Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş, precum şi de modernizarea celor din Bucureşti şi Giurgiu. 
 
De asemenea, se pregăteşte construirea unui centru nou la Timişoara care ar putea avea peste 1 000 de locuri. 
 
Totodată, România pregăteşte legislaţia în ceea ce priveşte solicitanţi de azil. Prin hotărâre de guvern, Ministerul Internelor măreşte cota de hrană pentru cei care solicită azil de la 3 lei pe zi la 10 lei pentru fiecare persoană. 
 
Azilanţii vor primi şi bani pentru haine: 67 de lei pentru sezonul de vară şi 100 de lei pentru îmbrăcăminte pe timp de iarnă. 
 
Autorităţile mai alocă 6 lei pe zi de persoană, pentru cheltuielile cu transportul, servicii culturale şi produse de igienă personală. 
 
Cheltuielile totale pentru hrana şi cazarea azilanţilor sunt estimate la 7 milioane de lei pentru anul 2016. 
 
În ceea ce priveşte valul de imigranţi, conform autorităţilor de la Bucureşti, doar pentru realocarea a 600 de persoane este nevoie de 8 milioane de euro la care se adaugă alte 15 milioane de euro necesari pentru suplimentarea locurilor din centrele de primire, dar şi suplimentarea personalului necesar.

×
Subiecte în articol: imigranti
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close