Antena 3 CNN Actualitate Detalii în premieră din dosarul Olguței Vasilescu. De ce o vrea DNA arestată

Detalii în premieră din dosarul Olguței Vasilescu. De ce o vrea DNA arestată

Detalii în premieră din dosarul Olguței Vasilescu. De ce o vrea DNA arestată
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    31 Mar 2016   •   18:19

Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

Lia Olguța Vasilescu, plasată în arest la domiciliu

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”, declară DNA.

Potrivit DNA, „donațiile”, estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, cât și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei.

De asemenea, în anul 2014, Lia Olguța Vasilescu a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, printr-o asociație non-profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Lia Olguța Vasilescu, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

Anchetatorii au reținut că oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de Lia Olguța Vasilescu, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor.

Aflaţi mai multe detalii urmărind materialul video de mai sus!

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close