Antena 3 CNN Actualitate Dragnea dă statul român în judecată la CEDO

Dragnea dă statul român în judecată la CEDO

Dragnea dă statul român în judecată la CEDO
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Apr 2017   •   12:55

Liviu Dragnea a anunțat, joi, că va da România în judecată la CEDO, după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația la executare depusă de președintele PSD împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

„Există acest demers finalizat, așa cum era de așteptat, cu respingerea contestației. M-a repus în posibilitatea de a face două demersuri la CEDO și la Curtea Europeană de Justiție de la Luxembourg. Acțiunile sunt aproape finalizate și în foarte scurt timp avocații vor depune la CEDO”, a declarat Liviu Dragnea.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni contestaţia la executare depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea a demarat, în luna februarie, o acțiune de redeschidere a procesului 'Referendumul', prin depunerea în instanță a unei contestații la executare, o cerere extraordinară de atac.

În luna aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul". 

×
Subiecte în articol: dosar referendum CEDO Liviu Dragnea
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close