Antena 3 CNN Actualitate Educație Finlanda și Estonia, cele mai bune țări din Europa pentru educație. România, în urma Bulgariei

Finlanda și Estonia, cele mai bune țări din Europa pentru educație. România, în urma Bulgariei

Finlanda și Estonia, cele mai bune țări din Europa pentru educație. România, în urma Bulgariei
06 Dec 2016   •   12:33

Finlanda și Estonia sunt printre cele mai bune țări pentru educație la nivel european, conform noului clasament OECD, citat de euronews.com.

Singapore se află pe primul loc la nivel mondial în testele PISA, care compară abilitățile tinerilor de 15 ani în zone cheie precum științele, matematica și cititul.

Estonia este lider în Europa pentru știință, în timp ce Finlanda se află pe locul secund, după testarea a peste 500.000 de studenți din 72 de țări.

Cele două țări, separate de Golful Finlandei, se află de asemenea în cele mai bune țări din Europa la matematică, unde a excelat Elveția.

La abilitatea de a citi, Finlanda este pe primul loc, urmată de Irlanda și Estonia.

PISA a mai aflat că fetele obțin performanțe mai bune ca băieții la citit, însă s-a observat o îmbunătățire a rezultatelor la nivel general a acestora din urmă. Băieții au obținut rezultate mai bune la matematică, dar în nouă țări fetele au reușit să fie în top, printre care Finlanda, Albania și Georgia.

În clasamentul general, România este depășită de Bulgaria, care a obținut punctaj mai bun la știință. România stă mai bine însă la matematică, locul 44 la matematică, și lectură, locul 47. 

PISA - Programul pentru Evaluarea Internațională a Studenților - eveluează sistemele de educație din lume o dată la trei ani.

Raportul este realizat de OECD - Organizația pentru Dezvoltare și Cooperare Economică.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close