Antena 3 CNN Actualitate Europarlamentarul Victor Boștinaru, discurs dur în PE despre procurorii lui Kovesi: Știați că sunt anchetați pentru represiune și falsificare de probe?

Europarlamentarul Victor Boștinaru, discurs dur în PE despre procurorii lui Kovesi: Știați că sunt anchetați pentru represiune și falsificare de probe?

Europarlamentarul Victor Boștinaru, discurs dur în PE despre procurorii lui Kovesi: Știați că sunt anchetați pentru represiune și falsificare de probe?
Sursa foto: Foto: Victor Bostinaru/ Facebook
01 Oct 2018   •   23:36

Europarlamentarul Victor Boștinaru a reacționat dur, luni, în cadrul dezbaterii din Comisia LIBE, după intervenția lui Frans Timmermans legată de justiția din România.

Citește și: Frans Timmermans amenință România cu instanța

"S-a vorbit despre glorioasa moștenire a DNA-ului. Știți domnul vice-președinte că foștii șefi ai parchetului de la Ploiești sunt astăzi anchetați de Parchetul General sub acuzațiile - și vă rog să mă ascultați cu atenție - represiune nedreaptă, într-o țară membră a UE, falsificare de probe și plantare de probe.

Aceasta să fie calea de urmat pentru justiția română? Sunteți la curent că președintele Senatului României a fost ascultat și supravegheat șapte ani pe baza legislației privind securitatea națională, zi și noapte, precum teroriștii sau traficanții, ca să i se comunice acum o săptămână că a fost în acea perioadă supravegheat și toate înregistrările au fost distruse? Aceasta e lupta împotriva corupției pe care o sugerează unii dintre colegii mei din sală?

Citește și: Renate Weber, intervenție fermă în Parlamentul European: Cum v-ați simți dacă ați fi, fără să știți, sub supraveghere 24/24h?

Nu înțelegeți că acest sistem represiv s-a construit inclusiv datorită fie neglijenței Comisiei Europene care avea obligația să vegheze la reforma justiției, fie a timidității Comisie Europene. Știu că nu vă convine să vorbiți despre serviciile secrete și ne spuneți nouă Parlamentului acasă să o rezolvăm.

Dar când ele ruinează independența justiției nu vi se pare că era obligația Comisiei?", a spus Victor Boștinaru.

×
Subiecte în articol: Victor Bostinaru
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close