Antena 3 CNN Actualitate EXCLUSIV. Raportul „polițistului pedofil”

EXCLUSIV. Raportul „polițistului pedofil”

EXCLUSIV. Raportul „polițistului pedofil”
de S.T.    |    16 Feb 2018   •   21:22

Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat vineri, la emisiunea „Exces de putere”, raportul poliţistului Eugen Stan, acuzat că a agresat sexual doi copii.

„Este un raport serios, care reprezintă o radiografie asupra unei situații cu care Poliția Română și Ministerul a trebuit să se confrunte. E un raport documentat”, a spus ministrul Carmen Dan, vineri seară, la Antena 3.

Iată o serie de nereguli descoperite în cazul din decembrie 2016:

Stan n-a fost amprentat și fotografiat, iar datele rezultate să fie introduse în sistemele informatice.

Fișa de eveniment a fost transmisă către I.G.P.R., Inspectorul General Bogdan Despescu a pus rezoluția Rog măsuri...la Brigada Rutieră, adjunctul D.V. a dispus Biroului Control intern să fie declanșată urgent cercetarea prealabilă a polițistului, suspendarea acesteia până la finalizarea dosarului penal.

Șeful Biroului Control Intern a întocmit o notă – raport privind declanșarea cercetării prealabile pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiul instituției.

C.A., șef Serviciu Supraveghere Rutieră pentru Sectoare 3,4 și 5, a fost desemnat să efectueze cercetarea prealabilă a ag. Pr. Stan Eugen. El propune suspendarea cercetării și Voicu Marius aprobă pe 9 februarie 2017.

Comisia de verificare apreciază, astfel, că propunerea de suspendare a cercetării prealabile nu este fundamentată juridic, ci se bazează pe o interpretare limitativă, subiectivă, a prevederilor legale.

O analiză atentă, din partea conducerii IGPR, sau a conducerii DGPMB ar fi putut conduce la neluarea măsurii de suspendare, efectuarea cercetării prealabile și dispunerea unei măsuri.

În perioada 11.12.2016 – 07.01.2018 nu au fost efectuate activități procedurale în dosarul penal.

Sunt 18 vinovați în cazul pedofilului, a arătat Carmen Dan.

Nereguli în cazul din ianuarie 2018:

Cu toate acestea, când fișa de eveniment a fost introdusă în sistemul electronic de raportare către dispeceratul D.G.P.M.P., dispeceratul 112 – Sector 6 și Secția 21 – Poliție, ea nu conținea semnalmentele agresorului pentru că polițistul de serviciu în cadrul grupei operative nu le-a introdus.

În plus, raportarea evenimentului s-a oprit la nivelul dispeceratului D.G.P.M.B., fișa nefiind transmisă și către dispeceratul I.G.P.R.

Raportul „polițistului pedofil”

Iată LISTA VINOVAȚILOR:

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close